Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 18 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Actieshoot gaat helemaal mis in Het Perfecte Plaatje: ‘Ik wil niet naar huis’

In Het Perfecte Plaatje gebeurt altijd wel iets spraakmakends. Zo ontketende de aftrap van het seizoen een heuse ‘badpakgate’, nadat gravin Eloise in een badpak poseerde. Deze week geen royals in zwemkleding, maar spanning was er zeker. Zo’n 936.000 kijkers zagen zangeres Numidia letterlijk ‘bloed, zweet en tranen’ laten voor een foto.

Tv-hit Het Perfecte Plaatje is vorige week begonnen aan het tiende seizoen, als je de verschillende varianten bij elkaar optelt. Deze keer heet het programma Het Perfecte Plaatje op Reis (de kandidaten zijn afgereisd naar Zuid-Afrika), maar het concept blijft hetzelfde: BN’ers gaan de fotografiestrijd met elkaar aan. Naast de genoemde Eloise van Oranje-Nassau en zangeres Numidia, doen presentatrice Leonie ter Braak, presentator Rick Brandsteder (die was om bepaalde reden toch al in Zuid-Afrika), zanger Rob Dekay, presentator Jaap Jongbloed, presentatrice Tatum Dagelet en YouTuber Wildebras een gooi naar de titel.

Numidia in Het Perfecte Plaatje

De aflevering begint nog hoopvol voor Numidia. Voor de eerste shoot (waarbij de kandidaten foto’s maken van kinderen die worden opgevangen door ‘mama’s’ van het Kinderfonds MAMAS), krijgt ze een dikke 9 en is ze daarmee de welverdiende winnares. Het is de tweede shoot waar het helemaal misgaat. De amateurfotografen krijgen de opdracht om actieshots van voertuigen in een zandlandschap maken. Numidia moet sandboarders op de gevoelige plaat vastleggen, maar die doen volgens haar niet helemaal wat ze zegt. „Dit is echt lastig jongens, ik zweer het”, verzucht ze. „Ik probeer ze uit te leggen wat ik graag wil zien. De eerste man deed dat ongeveer, slidings maken, toen kwam er allemaal zand in mijn camera. Nu heb ik zijn billen in beeld.”

De zangeres wil de sandboarders op haar af laten boarden, maar de tweede man neemt zijn taak wel héél serieus en knalt keihard op haar af. Ze vallen in het zand en Numidia schreeuwt het uit van de pijn. Huilend laat ze zich verzorgen door omstanders. „Het eerste waar ik aan denk op zo’n moment is: ik wil niet naar huis”, blikt ze terug voor de camera’s. „Op dat moment kun je niet eens meer normaal nadenken. Het zijn allemaal flitsen die je door je hoofd heen gaan. Ik was gewoon heel erg geschrokken. Echt heel erg.”

Als ze kort erna bij Tijl Beckand aankomt, lijken de gemoederen al een beetje bedaard. „Wat is er gebeurd, meid?” vraagt de presentator. „Ik ging letterlijk liggen zodat hij op mijn been afkwam en niet op mijn hoofd. Maar ik denk dat het gewoon een spier was, dus niets ergs aan de hand. Ik was te enthousiast, denk ik, ik heb niet uitgekeken.” Beckand merkt op dat dat Numidia alweer kan lachen. „Maar de schrik is natuurlijk groot. Wordt steeds heftiger dat Perfecte Plaatje.” De zangeres beaamt dat. „Voor mij is het echt een rollercoaster hier.” Omdat Numidia door een dokter moet worden onderzocht, is het einde shoot. Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen en houdt ze geen ernstige verwondingen over aan de onfortuinlijke botsing.

De eerste afvaller

Omdat Numidia’s shoot voortijdig is afgebroken, moet ze het doen met de foto’s die ze al had geschoten. Beckand meldt haar bij het eindoordeel dat de jury vindt dat de foto is verknoeid in de nabewerking. „Jammer, want de actie op de foto is leuk, maar je had dichter bij je onderwerp moeten zitten.” „Dat ging niet echt goed”, merkt Numidia op. Beckand: „Little did they know, want je had het onderwerp bijna op je schoot.” Toch moet Numidia het doen met een teleurstellende 5.

„Ik maak me een beetje zorgen”, zegt Numidia tegen de camera. „Ik kan in één keer helemaal zakken in de ranking. Dat betekent dat als ik doorga ik weer moet presteren en weer een bepaalde druk ga voelen. Het is wel eng.”  Numidia wordt uiteindelijk gered door haar 9 van de eerste shoot. Het is Jaap Jongbloed die zijn koffers moet pakken. Hij verliest nipt van gravin Eloise. „Ik voelde het wel aankomen. Het is ontzettend balen om de eerste te moeten zijn”, reageert hij. „Het is een tragisch moment, maar volkomen terecht. Ik vind de anderen allemaal echt beter, dus ik kan er zeer goed mee leven.”

Je kunt Het Perfecte Plaatje terugkijken via RTL

Kabinet en boerenorganisaties halen nachtje door met ‘zware gesprekken’, maar komen er niet uit

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.