Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 18 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Rutger Castricum reageert in Vandaag Inside op kritiek dat hij een ‘neplach’ heeft en ‘slijmt bij Johan Derksen’

Trouwe VI-kijkers zien Rutger Castricum de laatste tijd regelmatig bij het vaste trio aanschuiven. Vanuit medialand kwam er de nodige commentaar op zijn optredens: het PowNed-icoon zou een neplach hebben en te veel slijmen bij Johan Derksen. Castricum reageerde gisteravond in Vandaag Inside op de kritiek.

Televisiedeskundige en Amerikakenner Victor Vlam zei in de podcast De Communicado’s dat hij zich groen en geel ergert aan Castricum. Sterker nog: hij had behoefte om tomaten naar zijn televisie te gooien. „Dat neplachje is echt verschrikkelijk van hem. Het is overdreven, het is hoog. Dat je denkt van: hou eens op. En waar het uit voortkomt is dat hij zich heel graag gewoon bij Johan Derksen in wil likken. Hij zit enorm te slijmen. Get this: hij heeft ervoor gepleit dat Johan Derksen een lintje moet krijgen.”

Story-baas Guido den Aantrekker en columnist Jan Dijkgraaf maakten eerder gehakt van de VI-optredens van Castricum. „Ik haak vanavond af bij Vandaag Inside. Nul chemie daar”, twitterde Den Aantrekker. „Voegt echt nul toe behalve wat nepgelach om zichzelf.” Dijkgraaf zei in de podcast Bassie en Jan Moskee dat Castricum „alleen maar zit te hinniken” en „geen inhoud” heeft.

https://twitter.com/LarsDuursma/status/1655149716127068160?s=20

Rutger Castricum reageert op kritiek in Vandaag Inside

„Je kruipt Johan te veel in zijn reet, lees ik overal”, begint presentator Wilfred Genee in de nieuwste aflevering. „Wat is daar mis mee?”, vraagt Derksen zich af. „Lijkt mij ook niet zoveel mis mee”, reageert het lijdend voorwerp zelf. Genee vat samen dat Castricum volgens critici te hard zou lachen en het te leuk zou vinden. Dat steekt hij zelf ook niet onder stoelen of banken. „Ik rijd hier met een lach naar toe en ik rijd hier ook met een lach weg.” Derksen, grappend: „Ik wou dat ik dat ook had”. Hierom moet Castricum lachen. „Oh nee, ik mag niet lachen. Dit vond ik niet leuk”, corrigeert hij zichzelf. „Nee, ik denk dat het opmerkelijk is bij programma’s en talkshows, daar wordt normaal gesproken niet zo gelachen. Maar ik ben altijd heel erg groot fan geweest van dit programma en nu zit ik erbij. Dus dan kan ik zo nu en dan een lach niet onderdrukken. En die moeilijke lach die ik heb – want daar het gaat het dan ook over – die heb ik al wel 43 jaar. Daar maken mijn vrienden ook grappen over.”

Derksen haakt er nog even met een grap op in. „Er is nog even één probleem, dat heb ik hem net ook uitgelegd. Die jongen is 43 jaar en zit op die leeftijd aan zijn top bij het topprogramma van Nederland. Dan is je carrière eigenlijk voorbij.” Genee: „Je moet eigenlijk een beetje à la Albert Verlinde aan het einde van je carrière gaan pieken, dán moet je hier komen.” Castricum: „Jullie hebben mij te vroeg gevraagd eigenlijk, daar komt het op neer.” Derksen: „Dan moet de nood wel heel hoog geweest zijn hier.”

Je kunt Vandaag Inside terugkijken via KIJK.

Actieshoot gaat helemaal mis in Het Perfecte Plaatje: ‘Ik wil niet naar huis’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.