Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Van Waardenberg stelt topfilm De Marathon-fans teleur bij Beau

Twaalf jaar lang ‘leuren’ met een idee voor een film, en dat het dan, als je ‘t eindelijk kunt slijten, een groot succes wordt, dat moet goed voelen. Maar een vervolg op De Marathon? Dat ziet maker, bedenken en acteur Martin van Waardenberg niet zitten, vertelde hij gisteren bij talkshow Beau. Volgens hem is het „een beetje slap” om een vervolg te maken op iets, alleen omdat het een succes was.

Presentator Beau van Erven Dorens wil van Van Waardenberg weten waarom hij zo lang moest ‘leuren’ (iets proberen te verkopen, mocht je ‘t niet weten) met De Marathon. Volgens Van Waardenberg lag dat deels aan de locatie waarin de film zich afspeelt. „Nou, je hebt een scenario en dat moet gefinancierd worden en dan… moet je hierheen, naar o20…”, zegt de oer-Rotterdammer, met duidelijke walging in de stem. „De filmwereld zit hier, maar die vinden het dan niks. ‘Het is een hardloopfilm, dat is een hele kleine doelgroep. En dan ook nog eens in Rotterdam…'”

https://twitter.com/BeauRTL/status/1645908896081408001

Van Waardenberg bij Beau over De Marathon: ‘Geen vervolg’

Volgens Van Waardenberg was het echter het geval dat ‘buiten de ring filmen’ te duur zou zijn. Van Erven Dorens onderstreept dat: „Het is heel cynisch, maar het is echt waar.” De presentator van Beau benoemt dat De Marathon een enorm succes was, ruim 400.000 mensen bezochten de film. Maar toch zit een vervolg er volgens Van Waardenberg niet in.

„Dan wordt het een commerciële aangelegenheid, weet je wel”, vindt hij. „Dan ga je zeggen van: De Marathon heeft een bepaalde omzet gehaald, dat wil je weer.”

Van Waardenberg heeft wel een idee klaarliggen voor een film over brandweermannen, maar volgens hem wil voorlopig geen enkele filmmaker ermee aan de slag.

Bij Op1: ‘Ontmoeting tussen Frans Timmermans en Caroline van der Plas was voor de show en hun ego’s’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.