Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 23 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Kijkers in shock over onverwachte breuk in Married at First Sight: ‘Mijn hart breekt’

Er zijn van die Married at First Sight-koppels waarbij je de breuk van mijlenver ziet aankomen. Martijn en Nicole bijvoorbeeld, die al snel een mismatch bleken en elkaar de tent uitvochten. Maar het huwelijk dat gisteravond klapte was wél een shock voor veel kijkers.

In Married at First Sight wordt een groep singles door experts aan elkaar gekoppeld. Niet om te daten, maar om direct met elkaar te trouwen. Ook Wilfred (48) en François (49) stapten met elkaar in het huwelijksbootje. Op het eerste gezicht leek het een droomkoppel: alle ingrediënten voor een geslaagd huwelijk waren aanwezig.

Wilfred in Married at First Sight: ‘Lijkt me het beste’

Als Wilfred zonder François in gesprek gaat met Married at First Sight-expert Patrick, wordt al snel duidelijk dat er iets goed mis is. En ja hoor: de kogel is door de kerk. „We hebben een gesprek gehad en dat kwam niet zo goed over. Dus we hebben ervoor gekozen om het te laten voor wat het is. Om ermee te stoppen. Als het gevoel er van de ene kant niet is, dan heeft het denk ik geen nut om door te gaan.”

Wat blijkt: Wilfred heeft vlinders, François niet. Het was uiteindelijk Wilfreds keuze om de stekker eruit te trekken. „Zelfbescherming”, geeft hij toe. „Het lijkt me het beste. Mijn gevoel gaf het al aan. Na het bezoek aan het kunstmuseum had ik zoiets van: hier moeten we niet mee doorgaan. Hij gaf aan dat hij die vlinders niet had. Lastig. Ik vind het heel moeilijk.”

„Heeft Francois jou pijn gedaan en je gekwetst?”, vraagt Patrick aan Wilfred. „Nee”, antwoordt Wilfred. „Het is ook gewoon een hele leuke man, alleen de vlinders zijn er niet. En dat is voor mij kwetsend, omdat ik die wel heb. Daar loop je dan elke keer tegenaan. Ik heb voor mezelf de keuze gemaakt: we stoppen er nu mee.”

Binnenkort begint een nieuwe fase in het experiment: het koppelsweekend. Wilfred gaat er nog wel naar toe, maar echt zin heeft hij er niet meer in. „Ik was eerst nog heel hoopvol, maar nu zie ik het voor mezelf niet meer zitten”, vertelt hij tegen Patrick. „Ik ga het wel doen, maar dat gaat niet van harte. Ik zit er echt niet op wachten.”

Expert heeft nog vertrouwen

Het is voor Patrick duidelijk dat Wilfred ermee in zijn maag zit. „Je merkt dat hij hoog in emotie zit. Hij zit bijna tegen de tranen aan. Er is voor hem echt iets heel belangrijks gebeurd. Hij heeft zich blootgegeven en is echt verliefd. Je ziet bijna dat hij vecht met de vlinders die hij in zijn buik heeft, terwijl Francois het nog niet weet en het nog niet voelt.”

Toch geeft de expert de moed nog niet helemaal op. „Wilfred zet een muur neer, maar het is vooral een zelfbeschermingsmuur. We moeten gaan kijken of we daar nog iets kunnen betekenen. Het is nog niet klaar.”

Kijkers in shock

Vanaf de bank leven kijkers volop mee met Wilfred. „Arme kerel. Mijn hart breekt voor jou”, schrijft iemand. Ook vinden veel mensen het zonde. „Ze waren zo leuk samen!”

https://twitter.com/MarinkavDeursen/status/1628497065490755586?s=20

https://twitter.com/JeannevanH/status/1628497289361727488?s=20

https://twitter.com/MevrJanneke/status/1628499209681764352?s=20

https://twitter.com/syl130289/status/1628503347878670336?s=20

https://twitter.com/Catlover1971/status/1628507426176598019?s=20

Je kunt Married at First Sight terugkijken via RTL XL.

Zoveel salaris verdient een vuilnisophaler bij de gemeente per functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.