Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 25 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Wilfred Genee reageert op ‘anti’-VVD-pleidooi Johan Derksen: ‘Jij riep niets anders dan VVD’

De provinciale verkiezingen liggen in het vooruitzicht en daarom gaat het aan menig talkshowtafel over de politiek. Gisteravond begon ook Johan Derksen bij Vandaag Inside een politiek pleidooi, waarbij de VVD er niet al te best vanaf kwam. Maar Wilfred Genee wees hem eventjes op het feit dat Derksen de VVD toch altijd prees.

Zo’n beetje aan iedere talkshowtafel verschijnen partijleiders en politieke figuren om hun visie te delen. Gisteravond vierde de VVD het 75-jarige jubileum van de partij en dat feestje kwam ook bij Vandaag Inside ter sprake. Overigens ontstond er eerder, wederom, VI-ophef over ‘domme’ opmerkingen van René van der Gijp. 

Politiek ‘gemopper’ Vandaag Inside

Derksen, die voorheen een trots VVD-stemmer was, is niet meer te spreken over ‘zijn’ partij. Hij legt uit dat JA21 tegenwoordig de dingen belooft, die Derksen wil horen. Daarna begint het mopperen over het VVD-feestje.

Volgens hem probeert de VVD de „rijke jongensclub uit te hangen met een patserig feest”. Derksen vindt dat er namelijk met alle problematiek en geldzorgen in Nederland „niks te vieren” valt. „Het gaat heel slecht met het land en de veroorzaker is dat clubje dat daar zit.” Het VI-gezicht blijkt geen fan meer van de partij. „Een weldenkend mens stemt toch niet meer op de VVD?”

Wilfred Genee verbaasd over draai  Johan Derksen

Presentator Wilfred Genee confronteert hem met zijn woorden uit het verleden. „Er was een tijd dat je niets anders riep dan VVD, VVD, VVD.” Derksen beaamt dat hij jarenlang VVD stemde, maar momenteel goed klaar is met de situatie. „Van VVD-beleid is echt geen sprake meer.”

Daarna komt de asielkwestie ter sprake. Er zijn namelijk meer dan 75.000 nieuwe opvangplaatsen nodig. Waarna Derksen benadrukt dat er 300.000 asielzoekers Nederland binnenkomen. Volgens Derksen kan dat niet langer. „We zitten bovenop elkaar in dit landje”. Iets waarvan hij, naar eigen zeggen, de enige is die dat hardop durft op te noemen. „Want Wilders nemen ze niet serieus.”

Derksen stemt geen VVD meer

En Derksen zet zijn pleidooi nog even voort. „We zijn langzamerhand één stad. De natuur, iedere boom wordt heilig verklaard. Maar we kunnen toch niet jarenlang alle vluchtelingen die het in het buitenland slechter hebben… behalve als ze door de oorlog verdreven worden. Wij kunnen niet het probleem van Azië en Afrika oplossen.”

Europese regelgeving is volgens Genee daarvan de oorzaak. Waarna Derksen benadrukt dat er een partij zou moeten overwegen om uit de Europese Unie te stappen. „Nu worden we totaal overbevolkt.”

https://twitter.com/jur_stam/status/1617988527580647424

https://twitter.com/albertkuiper8/status/1617990693536006146

https://twitter.com/albertkuiper8/status/1617989711955648514

https://twitter.com/Veertje87/status/1617989239014305792

https://twitter.com/ntti91732274/status/1617989383877193728

Je kijkt Vandaag Inside terug via KIJK. 

Jack van Gelder niet welkom bij D66-spotje en is cynisch: ‘Baal er flink van’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.