Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 14 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Twee Danny’s naar huis in Op zoek naar…, kijkers ergeren zich aan ‘opzichtig flirtend’ jurylid

In Op zoek naar… gaat AVROTROS op zoek naar zowel ‘een nieuwe John Travolta als Olivia Newton John’. Tijdens de derde liveshow moesten twee Danny’s het veld ruimen en ergerden kijkers zich aan een ‘opzichtig flirtend’ jurylid. „De volgende stap is dat ze een wip maakt op het podium.”

Zanger en acteur Jim Bakkum jureert de kandidaten van Op zoek naar… samen met presentatrice, actrice en musicalster Marlijn Weerdenburg en theatermaker/musicalkenner Maurice Wijnen. Frits Sissing praat de boel aan elkaar.

Twee Danny’s afgevallen in Op zoek naar…

Het zijn de kandidaten Victor, Dylan en Davy die in de aflevering van gisteravond tegen elkaar moeten strijden in de sing-off. Zij moeten hierin het nummer Blue Moon zingen. Dankzij publieksstemmen mag Victor in ieder geval nog één ronde blijven en moeten Dylan en Davy hun koffers pakken. En daar is niet iedereen het mee eens. „Zo jammer dat Dylan eruit is, hij was echt mijn favoriet”, schrijft iemand. Een andere kijkers was juist fan van Davy. „Zo jammer, mijn favo Davy eruit. Zwaar onterecht.” Andere kijkers vinden het algemene niveau van de kandidaten van dit jaar maar niets. „Ik denk met weemoed terug aan Op zoek naar… Evita 2007 en Joseph 2008 wat was het niveau toen hoog. Valt bij deze Op zoek naar… Danny en Sandy echt heel erg tegen zeg.”

Kijkers over jurylid Marlijn Weerdenburg: ‘Ongepast’

Op Twitter ging het overigens niet alleen over het niveau de kandidaten, maar ook over jurylid Weerdenburg. Kijkers vinden dat ze iets te opzichtig zit te flirten met de kandidaten. Zo wordt er enigszins schunnig gegrapt over de „klassieke onderkant” van kandidaat Tristan, die met Go the Distance uit de Disney-film Hercules de jury imponeert. „Je bent een beetje de ideale schoonzoon. Alles klopt aan jou: knap, fantastisch zingen”, vertrouwt Weerdenburg hem toe. Kijkers vinden het niet helemaal gepast. „Kan Marlijn stoppen met haar onnodige ongepaste opmerkingen steeds? Is niet oké als een man dat doet naar een vrouw, maar andersom ook niet. Elke week.”

Je kunt Op zoek naar… terugkijken via NPO Start.

Sylvana Simons laait discussie over taser op na nieuw politiegeweld: ‘Onterecht in gebruik’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.