Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 3 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Kijkers in tranen: ‘Neeeeee, niet hét perfecte plaatje uit Het Perfecte Plaatje’

Een schok trok gisteravond door Het Perfecte Plaatje-kijkend Nederland. Eén van de deelnemers die tot nu toe als favoriet werd gezien, schoot namelijk een laatste foto, kreeg de laagste cijfers en moest vertrekken. „Neeee, niet hét perfecte plaatje eruit!”

En kijkers, dat had Het Perfecte Plaatje. Bijna 1 miljoen mensen kropen voor de buis om bekende Nederlanders de fotostrijd met elkaar te zien aangaan. Daarmee werd Het Perfecte Plaatje een van de best bekeken programma’s van de dag.

Favoriet moet naar huis

De deelnemer die gisteravond het strijdperk moest verlaten, werd tot nu toe nu veel geprezen. Want hij, we hebben het hier over acteur Edwin Jonker, leverde – eerlijk is eerlijk – vaak puik werk af. Maar ja, in de RTL 4-uitzending ging het deze keer mis. De twee opdrachten werden beide keren door de jury maar zuinigjes beoordeeld. En zo moet Het Perfecte Plaatje het nu zonder Edwin Jonker doen. Eerder vielen Inge Iepenburg en Bente Fokkens al af. Laatstgenoemde was deze week nog wel op televisie. Toen in De Avondshow van Arjen Lubach, waarin zij werd verleid om live op tv een tattoo te laten zetten.

Gisteravond moesten de kandidaten een moeilijke sequentie-foto maken. Daarop zie je een sporter in meerdere beelden – op één foto gevangen – een actie maken. Het doel: van het begin tot het einde de actie, van bijvoorbeeld een BMX-er, te laten zien. Ook moest een modefoto van een oudere vrouw of man worden gemaakt. Het thema daarbij was forever young. Het leverde fraaie beelden op. Ook van Edwin Jonker, maar het bleek niet genoeg. Hij leverde een model zonder voeten af. Het model van stylist Maik de Boer had wel voeten, maar eentje in het gips. Het leverde een hilarisch tafereel op.

Veel reacties op Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje wordt op sociale media altijd veel besproken, zo ook weer dit seizoen. Gisteravond ging het vooral over die afvaller. Dat op Twitter vaak ‘nee, niet hét perfecte plaatje van Het Perfecte Plaatje‘ te lezen was, doet ‘enigszins’ vermoeden dat het uiterlijk van Edwin Jonker een rol bij het kijkersverdriet speelde. Hieronder zie je een van de foto’s die hij de afgelopen afleveringen maakte.

Hier zie je enkele reacties van teleurgestelde Het Perfecte Plaatje-kijkers.

Het ging echter niet alleen over het uiterlijk van Edwin Jonker, maar ook over zijn fotografiekunsten. En over de jury.

Edwin Jonker heeft genoten

De afvaller zelf? Die bleef na zijn afscheid cool als altijd. Tijdens de uitzending zei hij al enkele keren dat hij de bui voelde hangen. „Een hele goede fotograaf gaat ons verlaten”, constateerde ook presentator Tijl Beckand zelf. Edwin Jonker bedankte iedereen en wenste de overgebleven kandidaten van Het Perfecte Plaatje veel succes bij de volgende opdrachten. „Ik ben blij dat ik nu iets kan dat ik drie maanden geleden nog niet kon. Toen wist ik niet eens wat ISO-waarde en diafragma was. Voor mijn gevoel heb ik een paar mooie foto’s mogen schieten.”

Wil je de hele uitzending terugzien? Dat kan hier.

Je klem zuipen en dan in retraite, Elise Schaap doet het op Stromboli

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers in tranen: ‘Neeeeee, niet hét perfecte plaatje uit Het Perfecte Plaatje’
Sluiten