Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach verleidt ‘impulsieve’ Bente Fokkens tot het zetten van een tatoeage in de uitzending

Nadat zangeres Bente Fokkens gisteravond in de talkshow van Arjen Lubach aangaf dat ze een nieuwe tatoeage wilde, zette de presentator haar meteen voor het blok: „Je kunt hem ook nu laten zetten?” 924.000 kijkers zagen hoe ze daar nog mee instemde ook.

Fokkens schittert op dit moment in Het Perfecte Plaatje en brengt op 11 november haar debuutalbum uit. Ze schoof bij De Avondshow met Arjen Lubach aan om over haar nieuwe plaat te praten.

Bente Fokkens: ‘Ik heb een maand gehuild om mijn eerste tattoo’

Die lanceringsdatum blijkt zorgvuldig gekozen. Fokkens vertelt dat elf haar lievelingsgetal is: ze heeft het zelfs getatoeëerd op haar arm. „Ik vind tatoeages altijd wel… dat is voor eeuwig hè. Denk je dan lang na over zo’n beslissing?”, vraagt Lubach. „Ik ben best wel impulsief”, antwoordt Fokkens. „Ik heb om deze draak hier de eerste maand wel een beetje gehuild, omdat ik dat best wel impulsief heb gedaan. Maar ik ben er nu heel blij mee. Hij was ook best wel groot, het was gewoon mijn eerste tattoo.” Ook over de diamantjes op haar tanden blijkt ze niet lang te hebben nagedacht. „Dat was ook impulsief. Maar dat vind ik echt super vet”, vertelt ze.

Dansen in de wind

„Ik begreep ook dat je een tattoo van je nieuwe album wilt, Als ik met de wind kon dansen?”, vraagt Lubach. Fokkens vertelt dat ze daar inderdaad mee bezig is. „Misschien dat ik gewoon iets van een meisje dat met de wind aan het dansen is wil doen.” Lubach: „Om te voorkomen dat je daar ook weer een maand om moet huilen, heb ik ter voorbereiding alvast opties voor je laten maken.” Vervolgens laat hij een paar ontwerpen zien, zoals een plaatje van hemzelf en de lanceringsdatum van haar nieuwe album (11-11-2022), die reacties bij Fokkens ontlokken van „deze vind ik echt vreselijk” tot „die vind ik wel echt mooi”. Lubach biedt haar vervolgens aan om de tatoeage meteen in de uitzending te laten zetten, waarna een tattoo-artiest het trappetje afloopt. „Is goed”, zegt de dappere Fokkens. „Ik vind dat wel rock-’n-roll.” 

Nadat ze op het podium haar plaat Maak Me Wakker ten gehore brengt, is het tijd om de tattoo daadwerkelijk te laten zetten. Ze kiest uiteindelijk voor de lanceringdatum, tot teleurstelling van Lubach. Hij hoopte stiekem dat ze tóch voor het plaatje van zijn hoofd zou gaan. 

Bekijk het gesprek en het optreden hieronder:

Het zetten van de tattoo vond na afloop van de uitzending plaats. Het filmpje hiervan verschijnt vandaag op NPO Start.

Tragisch verlies voor de familie Meiland: ‘Allemaal janken…’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Arjen Lubach verleidt ‘impulsieve’ Bente Fokkens tot het zetten van een tatoeage in de uitzending
Sluiten