Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 4 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Zieke Nadège even terug in Chateau Meiland, kijkers snotteren mee

Voormalige huishoudster Nadège keerde gisteravond even terug in SBS6-soap Chateau Meiland. Veel kijkers moesten even slikken toen de ernstig zieke vrouw op het terrein van het verkochte Franse kasteel verscheen.

Er vloeiden op sociale media niet alleen maar digitale traantjes trouwens. Een enkeling ‘wist’ ook te melden dat Nadège de televisiefamilie met een bezoek kwam vereren ‘omdat het moet’. Leuk voor de serie in plaats van leuk voor de Franse dame, bedoelden zij uiteraard.

Nog één keer naar Chateau Meiland

De familie Meiland keert in de reeks voor één keer terug naar Chateau Meiland. Hun voormalige woning is eindelijk verkocht, dus Martien, Erica, Maxime en Montana (en aanhang) zijn in Frankrijk voor de overdracht. En om te zien wat voor wildernis er ontstaat rond een huis dat niet wordt onderhouden, dat ook.

Maar goed, gisteravond verscheen voor bijna 1 miljoen kijkers Nadège dus ten tonele. De vrouw die in het kasteel ooit poetste dat het een lieve lust was en het chateau draaiende hield, heeft darmkanker en ondergaat momenteel behandelingen in een ziekenhuis.

Nadège kon besluit moeilijk verkroppen

Eenmaal op het terrein viel Nadège Erica Renkema in de armen. „Het gaat wel”, bracht zij wat geëmotioneerd uit. Als het om emotie gaat, dan was het bij de volgende natuurlijk goed raak: Martien. Die trekt zulke dingen nauwelijks. De samenwerking met Nadège werd een paar jaar geleden stopgezet, omdat er door de coronacrisis geen werk meer voor haar was. Dat leverde een heuse (media)rel op, maar Meiland gaf later aan nooit boos te zijn geweest op zijn wel boze huishoudster.

„Op een gegeven moment zeiden we: ‘Er is nu geen werk meer, dus we hebben alleen ander werk'”, vertelde Erica later. Ander werk wilde Nadège volgens haar niet doen. „Toen hebben wij gezegd: ‘Blijf dan maar thuis’. Dat is gewoon verkeerd gevallen.”

C’est fini op Chateau Meiland

‘Lang geleden’ wisten zowel Nadège als Martien uit te brengen. „Erg hè?”, vond de snikkende Meiland. „Kom maar zitten.” De familie vertelde de bezoekster dat Chateau Meiland wordt overgedragen en dat zij daarom in Frankrijk zijn. „C’est fini“, zei Martien.

Nadège had op haar beurt relatief goed nieuws over de behandeling van haar kanker. „Ga maar lekker zitten, meid”, vond de man in tranen. „Het is tijd voor een wijntje.” Na het afscheid was Martien Meiland blij: „Ik ben zo blij dat ik haar heb gezien en hoop dat zij het redt.”

Ook de kijkers van Chateau Meiland waren blij de zieke vrouw even in een beeld te hebben gezien. Sommigen snikten met Martien mee.

Chateau Meiland van gisteravond terugkijken? Dat kan hier.

Een huisdier uitzoeken: eerst goed nadenken, dan pas kiezen – zo doe je dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.