Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Oud-TVOH-winnaar is ‘eindelijk van wurgcontract af’ met programma, haalt uit naar makers

Oud-TVOH-winnaar Dani van Velthoven is naar eigen zeggen eindelijk van zijn wurgcontract met het programma af. Hij haalt op zijn social media behoorlijk uit naar de makers van The Voice of Holland. Die volgens hem op verschillende vlakken tekort schoten.

Van Velthoven won de talentenjacht in 2021 en was daarmee laatste winnaar van het programma. De zanger raakte na zijn deelname in een depressie, nadat zijn partner zelfmoord pleegde. Niet veel later kwam ook het schandaal rondom The Voice naar buiten. Maar het contract tussen het programma en de artiest bleef, wat lange tijd een last voor Van Velthoven bleek te zijn geweest.

Oud-TVOH-winnaar Dani van Velthoven haalt uit naar programma

Op zijn social media vertelt de artiest dat hij inmiddels eindelijk van zijn contract met TVOH af is. Want de zanger haalt in een Instagram-story uit naar de programmamakers en omgang met deelnemers. Volgens Van Velthoven mocht hij namelijk twee nummers per jaar uitbrengen, iets waar de zanger het zelf niet mee eens was. En ook over de begeleiding van de winnaars heeft hij nog wel iets te zeggen.

Want de zanger schrijft: „Ik kan niet uitleggen hoe moeilijk het is om een muziekcarrière te starten als je niemand je helpt, ondersteunt of je zelfs maar ziet!” Ook haalt hij cynisch de steunbetuiging van het programma aan toen hij worstelde met depressie en rouw. „Gelukkig hebben ze wél een bloemetje gestuurd toen mijn vriend was overleden.”

Einde wurgcontract The Voice

De zanger benadrukt dat hij andere verwachtingen had van zijn deelname aan de talentenjacht. „Ik dacht altijd dat mensen in de rij staan om je te helpen als je The Voice wint, maar begeleiding was er niet echt, dus ik heb alles zelf moeten fiksen.”

Na het seizoen waar Van Velthoven aan meedeed, kwam The Voice onder vuur te liggen door alle aantijgingen die de afgelopen tijd klonken. Het onderzoek, naar de aangiftes en beschuldigingen rondom dat schandaal, loopt nog steeds.

Dit jaar bracht Van Velthoven het liedje Fragile uit en ook deed hij een inzending voor het Eurovisie Songfestival.

Eerste jonge afvallers Kamp van Koningsbrugge verbazen kijkers: ‘Ruggengraat?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.