Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 14 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Eerste jonge afvallers Kamp van Koningsbrugge verbazen kijkers: ‘Ruggengraat?’

Een nieuw seizoen Kamp van Koningsbrugge ging gisteravond van start en zorgde gelijk voor een hoop tumult onder het kijkerspubliek. Want de twee jonge afvallers in deze eerste aflevering riepen nogal wat vragen op bij kijkers. Maar er klonk ook respect voor twee andere kandidaten.

Tien bekende Nederlanders gaan in deze editie van het programma de strijd met elkaar aan. Presentatrice Natasja Gibbs, Chef’Special-drummer Wouter Jerry Prudon, Ruinerwold-zoon en spreker Edino van Dorsten, zanger Ruben Annink, Presentatrice Iris Enthoven, Dragqueen Boris Schreurs, Acteur Niels Gomperts, Oud-Oranje Leeuwin Daphne Koster, radiopresentatrice Celine Huijsmans en acteur Tarikh Janssen behoren tot die groep.

In de Belgische Ardennen worden de bekende gezichten aan zware en zenuwslopende beproevingen blootgesteld. „Iets anders dan de tv die ze normaal gesproken maken”, sprak oud-commando Ray Klaassens daarover uit. 

Kijkers verbaasd over jonge afvallers Kamp van Koningsbrugge

Kijkers verbazen zich over de twee jonge afvallers in deze eerste aflevering. Want zowel zanger Ruben Annink als acteur Niels Gomperts verlaten het programma al vrij snel. 

Eerst is het Annink die bij een mars zijn deelname abrupt afbreekt. „Noem mij maar een bitch of klein mietje, dit was het. Ik kan het niet, ik houd het gewoon niet bij.” Hij vertelt in tranen dat zijn knie het begeeft en hij baalt overduidelijk van zichzelf.

Niels Gomperts verlaat programma vanwege autoriteitsprobleem

Gomperts won eerder nog de All Star-editie van Expeditie Robinson en ook over zijn deelname aan Kamp van Koningsbrugge was hij zelfverzekerd. „Ik denk dat als het leven iets anders was gelopen, dat ik wel commando had kunnen worden”, zegt hij aan het begin van de aflevering. Maar al snel blijkt dat Gomperts geïrriteerd raakt als hij streng wordt toegesproken. De acteur koos ervoor om 56 minuten te gaan slapen tijdens een abseil-opdracht en krijgt daarna een standje van de commando’s. Als sanctie moet hij voor de komende nacht de wacht houden en mag hij niet slapen. Maar zodra de acteur dat hoort, besluit hij te stoppen. 

Positieve reacties van kijkerspubliek voor doorzetters

Maar naast kritiek klinkt er ook lof voor twee andere kandidaten. Zo prijzen kijkers het doorzettingsvermogen van Natasja Gibbs. Die zichzelf als last beschouwde voor de groep, maar toch door bleef gaan. „Ik ben niet de grootste en zeker niet de sterkste”, waarna ze benadrukt dat haar deelname op mentale kracht gaat aankomen. En dat blijkt ook uit de eerste aflevering. En ook Edino van Dorsten schept hoge verwachtingen met zijn televisieoptreden. Deze twee doorzetters zaten afgelopen zondag nog bij Humberto Tan aan tafel om te vertellen over hun deelname. 

Overigens zijn er ook kijkers die benadrukken dat het wel erg makkelijk is om vanaf de bank commentaar te geven. Want tja, de beste stuurlui staan toch wel aan wal.

Je kijkt Kamp van Koningsbrugge terug via NPO. 

Favoriet Harry Piekema ontploft, maar Expeditie Robinson-kijkers staan aan zijn kant: ‘Don’t mess with Harry’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste jonge afvallers Kamp van Koningsbrugge verbazen kijkers: ‘Ruggengraat?’
Sluiten