Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 21 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Kamp van Koningsbrugge-kijkers prijzen wilskracht Natasja Gibbs die worstelt met jeugdtrauma

Presentatrice Natasja Gibbs stond gisteravond in Kamp van Koningsbrugge voor een fysieke en mentale beproeving. Waarbij haar angsten en zelfbeeld haar de baas werden. Gibbs vertelde over haar jeugdtrauma en de impact dat dat op haar heeft. Kijkers loven haar deelname en wilskracht.

Al eerder werd Gibbs door het kijkerspubliek bejubeld vanwege haar doorzettingsvermogen. Want van haar fysieke gesteldheid moest ze het tijdens haar deelname niet hebben. Aan het begin van de aflevering van gisteravond zit de teamspirit er bij de deelnemers nog goed in. Gibbs spreekt nog hardop uit dat ze trots is op op haar mede kameraden en zichzelf.

Maar er blijkt een mentale worsteling in Gibbs’ hoofd plaats te vinden. „Het is eigenlijk de manier waarop ik ben opgevoed. Ik weet eigenlijk niet anders dan dat ik niet altijd voldoe aan bepaalde maatstaf en dat het nooit goed genoeg is.” Een jeugdtrauma blijkt bij de presentatrice heel diep te zitten. „Ik heb als kind een vrij gewelddadige opvoeding gehad en dat vormt je enorm. Dat zorgt ervoor dat je altijd op je hoede bent. Ik begrijp diep in mijn hart wel waar die onzekerheid en alles vandaan komt.”

Natasja Gibbs blijkt bang in het donker door jeugdtrauma

De bekende gezichten moeten in deze aflevering een tocht, in hun eentje, door het donker maken. Waar Gibbs al snel bekent dat ze bang is in het donker en nog steeds met een nachtlampje aan slaapt. „Omdat je niet kunt voorspellen wat er gebeurt.” Ze legt uit dat ze tijdens haar jeugd heel angstig is geweest. „En ik was bang of de volgende dag wel zou komen.”

Oud-commando Ray probeert Gibbs, voordat ze aan haar tocht begint, nog moed in te praten. Een doodsbange Gibbs trotseert het donker. Uiteindelijk komt ze bij het eindpunt aan en dat maakt heel wat emotie bij haar los.

Fysiek en mentaal te zwaar

Later volgt er een commandotraining in de ochtend. Gibbs doet niet mee, omdat volgens commando-duo Ray en Dai deze training fysiek en mentaal te zwaar voor haar is. Tot grote teleurstelling bij Gibbs zelf. „Ik wil van dat gezeik af, ik wil dit niet meer. Mijn eigen gezeik. Ik zeik, ik ben degene die mezelf in de weg zit en daar wil ik vanaf. Ik ben continu in gevecht met mezelf.” Waarna een van commando’s haar complimenteert vanwege haar doorzettingsvermogen. „Ik wil ook niet zo veel janken de hele tijd.” Maar ze benadrukt dat ze „heel boos is” op zichzelf. 

„Zou het slim zijn om hiermee door te gaan? Wordt het beter?”, vraagt commando Ray aan Gibbs. En het commando-duo concludeert dat het probleem bij Gibbs te diep zit en zij het er in Kamp van Koningsbrugge niet uit gaan krijgen. Waarna ze vragen of Gbibs wil stoppen met het programma. Zij trekt in tranen haar badge van haar uniform af en krijgt van de commando’s een knuffel.

Kijkers loven deelname Natasja Gibbs in Kamp van Koningsbrugge

„Ik voer dit gevecht al mijn hele leven. Ik ben zo geprogrammeerd, van kleins af aan. Het is er zo bij mij ingeramd. Ik ben altijd verteld dat ik dingen niet waard ben of niet goed genoeg ben”, vertelt Gibbs. Ze vraagt zich af of ze ooit van deze mentale worsteling afkomt. Maar ze had het programma „voor geen cent willen missen”. Ook kijkers prijzen haar wilskracht in het programma. De reacties op haar deelname en uiteindelijk vertrek zijn dan ook hartverwarmend. 

https://twitter.com/JulietteReukema/status/1583172154535051264

Je kijkt Kamp van Koningsbrugge terug via NPO.

Heleen van Royen en Johan Derksen bekvechten bij Vandaag Inside: ‘Je lult uit je nek’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.