Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 24 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Maarten van Rossem reageert op kritiek na HLF8-optreden: ‘Relmakerij’

Volgens Maarten van Rossem zijn de woorden die hij uitsprak aan de HLF8-tafel behoorlijk verkeerd geïnterpreteerd. Daarnaast heeft hij ook iets te zeggen over de toen aanwezige tafeldame Antoinette Scheulderman en René van der Gijp, die kritiek op van Rossem had.

Maarten van Rossem staat nogal bekend om zijn ongezouten mening, waar ook menig Nederlander smakelijk om kan lachen. Eerder sprak hij zich aan de HLF8-tafel uit over zijn aanwezigheid. Waar hij benoemde dat hij „geen top verlangen had” om in de talkshow-studio aanwezig te zijn, maar onder meer aan tafel zat om reclame te maken voor zijn theatershow.

Maarten van Rossem reageert op HLF8-optreden

Later kon Van Rossem rekenen op kritiek van Vandaag Inside-gezicht René van der Gijp. Van Rossem en van der Gijp blijken overigens al langere tijd nu niet bepaald vrienden te zijn. En Van der Gijp maakt er dan ook geen geheim van dat hij geen groot fan is van Van Rossem.

Maar nu wil Van Rossem toch nog even terugkomen op zijn HLF8-optreden en alle berichtgeving die daarover ontstond, want ook Metro besteedde aandacht aan zijn woorden. „Er werd overal plotseling geschreven dat ik daar met grote tegenzin zat, maar dat is helemaal niet waar”, zegt hij in zijn podcast. Daarbij legt hij uit dat het vooral „relmakerij” is van „stomme mediajournalistiek”. De historicus herhaalt zijn woorden uit de talkshow. „Ik zei: ‘Het was niet mijn grootste verlangen in de afgelopen jaren om hier te zitten.’ Nou, dat is zo. Ik heb allerlei verlangens die een aanzienlijk hogere prioriteit hebben dan het zitten bij HLF8. Maar dat kun je toch niet zo makkelijk omdraaien dat ik er helemaal geen zin in had?”

Maarten van Rossem en René van der Gijp geen vrienden

Aan tafel zat destijds ook Antoinette Scheulderman, die aan Van Rossem vroeg waarom hij dan toch bij HLF8 aan tafel schoof. En ook daar wil hij nog iets over zeggen. „Die blondine die tegenover mij zat zei toen: ‘Ja, maar waarom zit je hier dan?’ Toen zei ik: ‘Nou ja, omdat ik hier reclame kom maken voor mijn theatertour.’ Zodoende kreeg het een beetje een rare connotatie.”

En de historicus wil ook nog reageren op de woorden van Van der Gijp. „Ja, wat moet ik zeggen van VI? Ja, dat is toch niet iets wat je serieus kan nemen? Laat staan dat je Gijp ook serieus zou moeten nemen.” Volgens hem zou een Van der Gijp zich niet op moeten winden. Alhoewel Van Rossem denkt dat Vandaag Inside op die manier scoort. „Hoe onnozeler, hoe beter het scoort. Ja, The Masked Singer soort ook geweldig, maar dat is ook totaal onnozel. Vrijwel alle topscorende tv-programma’s, met uitzondering van De Slimste Mens, zijn van een vrij hopeloze onnozelheid. Je kunt VI toch niet serieus nemen? Kom nou.”

Overigens benadrukt Van Rossem dat hij de kritiek van Van der Gijp niet al te serieus neemt. „Mijn indruk is altijd dat ze zichzelf ook niet al te serieus nemen, maar op dit punt lijkt Gijp toch een soort van betrekkelijk lage irritatiedrempel te hebben.”

Daley Blind vertelt openlijk over zijn hartproblemen: ‘Ik zag het eigenlijk niet meer zitten’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Maarten van Rossem reageert op kritiek na HLF8-optreden: ‘Relmakerij’
Sluiten