Pim Pauwels
Pim Pauwels Duurzaamheid 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Drink jij vaak cola? Dan valt deze verandering aan de dop vast op

Fervente coladrinkers opgelet. Vanaf deze week gaat er iets veranderen aan de plastic flesjes van Coca-Cola. En dat heeft alles te maken met de dop die op de kleinere uitvoeringen van de frisdrankflesjes zit.

Normaal gesproken is het even draaien en dan heb de dop van een fles cola van het flesje gehaald. Maar dat wordt bij de flessen van Coca-Cola anders. Wie nu een kleinere fles cola van dat merk koopt, zal merken dat de dop daar niet meer zo gemakkelijk af te draaien is. De dop blijft namelijk aan het flesje zitten. Dat meldt NU.nl.

Dop van Coca-Cola niet meer gescheiden van fles

Daarmee loopt Coca-Cola voorop, want het is eigenlijk pas vanaf de zomer van 2024 wettelijk verplicht dat de dop niet meer gescheiden is van een fles. Tegen de nieuwswebsite zegt de directeur van Coca-Cola in Nederland „dat we de stap nu al konden maken. Dus dan doen we het ook.”

Binnenkort volgen ook de grotere literflessen van het colamerk. Coca-Cola zegt al langer werk te willen maken van duurzamere verpakkingen.

‘Enorme kracht’ gebruiken als je dop toch van flesje wil

Wat is er dan precies anders aan Coca-Colaflesjes? In feite verandert er niet zo veel aan de manier waarop consumenten hun flesje frisdrank openen. Dat gebeurt nog steeds door aan de dop te draaien.

Maar de dop blijft nu wel aan het ringetje hangen dat rondom de dop zit. Dat principe is niet nieuw en zie je al wel vaker, vooral bij waterflesjes. Maar nu begint Coca-Cola aan dezelfde techniek. En „dat zal even wennen worden”, erkent de frisdrankdirecteur.

Voor wie dat écht wil, kan de dop er nog altijd af. Maar dan zal je ‘enorme kracht’ moeten gebruiken,  legt de directeur van Coca-Cola uit.

De wetenschap heeft nieuws voor Coca-Cola drinkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.