Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 30 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit nummer wint speciale editie I Want Your Song én wordt WK-lied

Welke songwriter gaat er met de winst vandoor en schrijft hét nieuwe WK-lied? Dat werd gisteren bepaald tijdens een speciale editie van het SBS-programma I Want Your Song, waarin Mart Hoogkamer op zoek ging naar dé nieuwe oranje-hit voor het aankomende WK voetbal.

De 24-jarige zanger kreeg tijdens de live-uitzending van I Want Your Song zes nummers voorgeschoteld. Welk nummer de nieuwe WK-hit moet worden, werd dit keer bepaald door 538-dj Wietze de Jager, het publiek en natuurlijk Hoogkamer zelf.

Publiek I Want Your Song razend enthousiast over één nummer

Met het advies van De Jager over welke nummers goede kans maken om een radio-hit te worden en het publiek als graadmeter, lukte het Hoogkamer uiteindelijk om drie liedjes te selecteren. Op deze drie liedjes mocht het publiek stemmen. Wanneer alle stemmen geteld zijn, is het snel duidelijk welk nummer de winnaar is. Met maar liefst 56 procent van de stemmen is de keuze van het publiek gevallen op Mijn Oranje Hart van songwriters Carlo Rijsdijk en Manfred Jongenelis.

En niet alleen het publiek van I Want Your Song is te spreken over deze potentiële WK-hit. Ook De Jager is enthousiast over Mijn Oranje Hart. De 538-dj vergelijkt het nummer zelfs met muziek van Coldplay. „Ik word hier heel gelukkig van”, zei hij.

Maar uiteindelijk moest Hoogkamer toch echt zelf de knoop doorhakken. Het advies van De Jager en het publiek nam hij ter harte en hij koos voor Mijn Oranje Hart. Want een WK-lied kan immers pas een hit worden als het publiek er ook fan van is.

Mijn Oranje Hart voor het eerst op de radio in 538 Ochtendshow

Morgen wordt het lied voor de eerste keer op de radio gedraaid tijdens het programma De 538 Ochtend van Wietze en Klaas. Daarna wordt het nummer officieel gelanceerd en zal ook KNVB het lied goedkeuren.

Mart Hoogkamer deed al een keer mee aan I Want Your Song. Toen leverde het programma hem de hit Diamant op.

Youp van ‘t Hek bij Raven van Dorst in een overall? ‘Nee, geen zin in’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit nummer wint speciale editie I Want Your Song én wordt WK-lied
Sluiten