Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Favoriet Harry Piekema ontploft, maar Expeditie Robinson-kijkers staan aan zijn kant: ‘Don’t mess with Harry’

Albert Heijn-gezicht Harry Piekema heeft zich in Expeditie Robinson ontpopt tot een heuse publiekslieveling. Als hij het in de aflevering van gisteravond aan de stok krijgt met kandidate Chatilla van Grinsven is er bij het kijkerspubliek wederom te zien dat Piekema de grote favoriet is. „Don’t mess with Harry”, klinkt uit de reacties van kijkers.

Eerder bleek al dat Piekema, die met zijn 63 jaar de oudste deelnemer van het programma is, een grote gunfactor heeft bij de Expeditie Robinson-kijkers. Maar zelfs wanneer Piekema lichtelijk uit z’n slof schiet, kan hij rekenen op steun vanuit het kijkerspubliek.

Harry Piekema krijgt aanvaring met Chatilla van Grinsven

Het akkefietje ontstaat als Piekema voor zichzelf en zijn drie overgebleven kampgenoten een maaltijd probeert bereiden. Wanneer het Albert Heijn-gezicht in de pan roert, krijgt hij van zijn mede-kandidaten commentaar. „Ik word er niet goed van als ik van vier kanten aanwijzingen krijg”, zegt Piekema tegen zijn kampgenoten.

Daarna mengt ook basketbalster Chatilla van Grinsven zich in dat tafereel. „Harry kan er niet zo goed tegen. We gaan even weg. Harry blijft alleen.” En die opmerking vindt Piekema klaarblijkelijk niet zo leuk. „Ik zeg toch serieus iets waar ik niet tegen kan?”, reageert hij op Van Grinsven.

Geïrriteerde Piekma: ‘Back off’

Maar de basketbalster kan het niet laten om zich met de kookkunsten te bemoeien. Want volgens haar laat de ‘supermarktmanager’het eten aanbranden. „Jezus Chatill. Laat mij dat nou even doen. Wat zit je je ermee te bemoeien? Ik ben echt heel geïrriteerd”, reageert Piekema. Waarna Van Grinsven zich vooral stoort aan de toon van Piekema. „Je moet niet zo praten. Praat normaal.”

„Joh, flikker op. Je luistert niet naar wat ik zeg”, reageert een overduidelijk geïrriteerde Piekema. Maar Van Grinsven houdt voet bij stuk en vindt dat het Albert Heijn-gezicht moet indammen. „Ik word niet snel boos, maar als ik zeg: ‘Even back off’, ga je er gelijk overheen. Dat moet je niet doen”, aldus Piekema.

Expeditie Robinson-kijkers steunen hun favoriet

De twee leggen de boel uiteindelijk weer bij. „Vuur en vuur, dat botst soms even. Ik hou nog steeds van je”, concludeert de basketbalster. „Mijn zwakke punt is toch wel dat ik soms heel erg geïrriteerd kan zijn. Dat verwacht men niet zo van mij. Helaas, die kant heb ik ook”, lacht Piekema om zijn eigen gedrag.

Maar uit de reacties van de kijkers blijk dat de meesten toch toch aan de kant van Piekema staan. En prijzen ze zijn ‘anger management’ in deze aflevering. Overigens klinken daar natuurlijk ook de nodige Albert Heijn-grapjes op social media.

Je kijkt Expeditie Robinson terug via RTL XL

Edino van Dorsten over beproevingen in Kamp Van Koningsbrugge: ‘Je gaat door en door’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.