Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Denise, Astrid en Harmjan halen uit naar B&B Vol Liefde-makers

Hommeles in het land van B&B Vol Liefde. Hoewel het programma razend populair is bij het kijkerspubliek, zijn niet alle kandidaten achteraf net zo blij. B&B-houdsters Denise en Astrid uitten flinke kritiek richting de makers van het programma.

Hoewel de eerste geluiden na het succesvolle tweede seizoen van B&B Vol Liefde rijkelijk positief waren, zijn er ook kandidaten die zich minder lovend uitlaten. Het begon zaterdagavond met de loslippige Richard die aan tafel bij Humberto Op Zaterdag een boekje opendeed over zijn deelname. Waar de Portugese B&B-eigenaar ongegeneerd uitsprak dat hij meedeed voor de „gratis reclame”. Maar gisteren lieten ook Denise, Astrid en haar Harmjan van zich horen.

Astrid en Harmjan spreken van manipulatie B&B Vol Liefde-makers

We beginnen even bij Astrid en Harmjan, die overigens wel verliefd raakten door het programma. Het koppel vertelde openhartig tegen De Telegraaf over hun deelname. En dat bleek niet allemaal rozengeur en maneschijn. „De filmploeg heeft me continu getriggerd. Ze wisten exact hoe ze mij uit mijn comfortzone moesten krijgen”, vertelt Astrid tegen de krant. En volgens Harmjan was er sprake van manipulatie. „Er vond een continu golfbeweging plaats waarbij het voelde alsof we geen regie meer hadden over ons eigen leven.”

Vorige week klapte ook Denise uit de school en beschuldigde zij kandidaat Dave van grensoverschrijdend gedrag. Dave ontkent overigens alle aantijgingen van de B&B-houdster. Gisteren besloot Denise om het een en ander, ietwat cryptisch, cynisch en sarcastisch, op te helderen in een Instagram-video. Ze koos voor deze toon omdat in haar contract met RTL staat dat zij zich in de media niet negatief mag uitlaten over het programma. In de video verkondigt ze dankbaar te zijn en laat zich zich ultra-positief uit, maar tussen de regels door doet de B&B Vol Liefde-deelneemster haar beklag.

Denise haalt uit naar productie en montage

En dat blijkt een flinke lijst te zijn. Zo komt het grensoverschrijdende gedrag ter sprake en kaart zij aan dat zowel de producent als meldpunt Mores dit volgens haar niet al te best oppakten. Maar ook laat de B&B-houdster zich negatief uit over de montage en karaktervorming van de deelnemers. En valt er volgens haar nog wel het een en ander te verbeteren aan de voor- en nazorg en afspraken met deelnemers.

RTL liet aan De Telegraaf weten dat de omroep niet ingaat op de kritische uitlatingen van deelnemers.

Nederland is vol: ‘ticket vliegreis moet véél duurder’… maar we vliegen zo graag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Denise, Astrid en Harmjan halen uit naar B&B Vol Liefde-makers
Sluiten