Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Hilariteit om plasemmer van bijstandsmoeder Nadia in Waar doen ze het van?

Het seizoen van het veelbesproken programma Waar doen ze het van? komt tot een eind. In de laatste aflevering van gisteren zien de kijkers dat Vasco Rouw nog grotere ambities heeft als het aankomt op geld. En de nieuwe liefde van bijstandsmoeder Nadia? Die kost ook geld.

Martin woont namelijk een uur rijden vanaf haar woonplaats Hengelo. De twee zouden graag in de toekomst willen samenwonen. Maar eerst trouwen, want zo hoort het, vinden de twee. Als het aan de kinderen ligt, gaan zij dan bij Martin wonen. „Martin past niet in onze keuken”, aldus één van de jonge spruiten.

Waar doen ze het van?

„Ik heb er van tevoren over nagedacht, dat ik meer geld ga uitgeven. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Dus dat is wel de moeite waard.” Volgens de bijstandsmoeder zitten zij en haar nieuwe liefde Martin ook op één lijn als het om geld gaat. Wel zo belangrijk, vindt Nadia. Hoeveel haar nieuwe liefde verdient, wil ze niet kwijt. „Hij is heftruckchauffeur. Hij verdient genoeg.”

Als Nadia haar gezin klaarmaakt voor een logeerpartij bij Martin, haalt ze een wel heel bijzonder voorwerp uit haar tiny house. „Dat is een plasemmer”, legt ze uit.

Veel kijkers van het programma vinden het maar een raar gegeven dat Nadia zoveel toeslagen krijgt, terwijl ze geen beperking heeft en volgens hen gewoon zou ‘moeten’ werken. „Nadia heeft liever niet dat specifiek wordt verteld hoeveel vriend Martin verdient”, klinkt het op Twitter. „Anders kunnen haar eigen verdiensten mogelijk in gevaar komen.”

Als Vasco Rouw in de laatste aflevering onthult dat hij meer dan 100 miljoen wil verdienen, gaan kijkers los. „Vasco en Tamara becijferen hun vermogen op 14 miljoen. Sywert maakte tot voor kort óók zulke euforische rekensommetjes”, reageert iemand.

Het is geen geheim dat de kandidaat zijn geld verdient aan dubieuze cryptopraktijken. Zo dook het programma Radar in de grootschalige cryptoscam, net als BNR-journalist Aäron Loupatty, die er een vierdelige podcast over maakte. Alhoewel Rouw het heerlijk vindt om zijn geld te besteden aan pronkstukken zoals een Lamborghini en een peperduur horloge, claimt hij dat het hem niet om de centen gaat. „Het gaat om de game”, zegt hij zelf. Veel kijkers waren van mening dat de EO het programma zou moeten schrappen, of de familie eruit knippen. Maar dat hebben ze nooit gedaan.

Waar doen ze het van? is terug te kijken via NPO start.

Omstreden multimiljonair in Waar doen ze het van?: ‘Wat vreemd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.