Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 1 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

René van der Gijp gelooft helemaal niets van verhaal Johan Derksen in Vandaag Inside

René van der Gijp noemde het eerder een absurd verhaal waardoor hij zo moest lachen. Inmiddels is hij ervan overtuigd dat van het kaarsincident, waarover Johan Derksen dinsdag in Vandaag Inside sprak, helemaal niets waar is.

Volgens de vaste tafelgast van Vandaag Inside is het nooit gebeurd. Dat stelt René van der Gijp in een interview met De Telegraaf.

René van der Gijp: ‘Al dertig weergaves gehoord’

„In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is (die was er volgens Derksen bij, maar hoorde dat naar eigen zeggen ‘met stomme verbazing’, zei de doelman in het Algemeen Dagblad, red.). Dus het Openbaar Ministerie gaat op zoek naar iemand die er niet is”, aldus Van der Gijp tegen de krant. „Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan.”

Gevolgen verhaal Johan Derksen zijn groot

Van der Gijp, Derksen en Wilfred Genee maakten vrijdag bekend te stoppen met Vandaag Inside na de commotie over de bekentenis van Derksen. Hij vertelde in de uitzending over een verkrachting in de jaren zeventig. Hij zou een bewusteloze vrouw hebben gepenetreerd met een kaars. Volgens Derksen had de vrouw zich eerst uitgekleed om seks met hem te hebben. Vervolgens braakte ze de toen twintiger ‘helemaal onder’, waarna zij volgens hem bewusteloos neerviel. Nee, zoiets gaat er bij René van der Gijp niet in. Een dag later nuanceerde Derksen dat verhaal zelf ook tot „een doopkaars die tussen de benen van de vrouw werd gezet”.

Door de commotie gooide Johan Derksen de handdoek in de ring. Wilfred Genee en René van der Gijp sloten zich bij hem aan. Zonder Derksen geen Vandaag Inside, zo was de mening.

‘Verdraaien in Vandaag Inside was slecht’

„Johan heeft het later verdraaid en gezegd dat ie tussen haar benen stond”, zegt Van der Gijp over het kaarsenverhaal. „Dat was slecht, maar dat deed hij dus omdat het gewoon niet waar is. En dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien. Hij gaat het toch niet toegeven.”

Van der Gijp vond het niet aan hem om Derksen aan tafel aan te spreken op zijn uitlatingen en te zeggen dat het onzin was wat hij vertelde. „Dat is niet aan mij, maar aan Johan”, zegt Van der Gijp daarover.

Johan Derksen is door zijn verhaal meer werkklussen dan alleen Vandaag Inside kwijtgeraakt. Hij mag wel drie keer per week zijn show op Arrow Bluesbox Radio blijven doen. Adrian Ossendrijver van de online zender vindt het cancelen van Derksen „ronduit belachelijk”.

Het wordt weer ‘feest’ op Schiphol: ‘Lange rijen, nóg drukker dan gisteren’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.