Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 22 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers niet onder de indruk van WNL Op Zondag: ‘Flauwekul’

Bij WNL Op Zondag zijn vandaag verschillende gasten uitgenodigd, waaronder minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken. Zij gaat in gesprek met de presentator onder andere over de ondervertegenwoordiging van Nederland buiten de Randstad. Kijkers zijn blij met de onderwerpkeuze van het programma, maar vinden dat de minister loze uitspraken doet.

Hoe groot is de kloof tussen Den Haag en de rest van Nederland? Daarmee opent WNL Op Zondag-presentator Rick Nieman het item. Volgens Bruins Slot is elke regio uniek. „Of het nou Friesland is, Limburg of Zeeland. Je ziet echt afstand ertussen. Soms denken mensen echt dat Nederland ophoudt bij Amersfoort en dus is het belangrijk om de verschillen te verkleinen die je ertussen ziet. Dat vraagt erom dat je er samen aan gaat werken.”

WNL Op Zondag

Zelf is de minister opgegroeid in het oosten van Groningen. „Wat je daar echt merkt is dat als je van Groningen naar Den Haag gaat, dat mensen de afstand een stuk kleiner inschatten dan als je van Den Haag naar Groningen gaat.” Absurd, vindt Bruins Slot het, dat er zo tegen Groningen aangekeken wordt.

Wat Bruins Slot zo mooi vindt aan de regio Groningen, is dat ze bezig zijn met groene waterstof. „Dat is hartstikke belangrijk. Je ziet het nu ook met Rusland, dat we minder afhankelijk moeten worden van olie en gas. Daar zit een enorme toekomst, dat moeten we met z’n allen doen.”

Grote kloof tussen Randstad en platteland

Caroline van der Plas opperde een tijd geleden in de uitzending om een ministerie voor het Platteland te maken. Volgens de leider van de BoerBurgerBeweging moet deze minister ook daadwerkelijk een post hebben op het platteland, zo ver mogelijk van Den Haag vandaan. Maar volgens Bruins Slot is het ministerie van Binnenlandse Zaken dat al en daarom zou ze dan ook regelmatig naar Friesland willen. „Je ziet juist in deze tijd met hybride werken dat het makkelijk is om op de ene plek te werken en de andere plek te wonen.”

Een leuke onderwerpkeuze, vinden kijkers. Maar het optreden van de minister is minder populair onder twitteraars. „Een groot wandelend managementboek met honderden citaten”, klinkt het op Twitter. „Inderdaad zo’n speech van hoog opgeleide manager militair die in de praktijk niet werkt”, reageert een ander.

De aflevering van WNL op Zondag is terug te kijken via deze link.

Op tijd patiënten isoleren helpt tegen het apenpokkenvirus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers niet onder de indruk van WNL Op Zondag: ‘Flauwekul’
Sluiten