Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Vandaag Inside lacht smakelijk om Op1-blunder Jan Kooijman: ‘Goed dit’

De mannen van Vandaag Inside hebben gisteren hard om Jan Kooijman moeten lachen. De acteur, danser en presentator zat maandagavond bij collega-talkshow Op1 om te vertellen over het nieuwe seizoen van Puberruil dat hij presenteert. Maar René van der Gijp viel vooral de blunder die de presentator in het praatprogramma maakte op. „Dat vind ik zo goed.”

Wanneer bij Op1 de naam Stef Blok valt, die de sancties tegen Rusland gaat coördineren, neemt Jan Kooijman het woord. Het lijkt erop dat hij nog een appeltje te schillen heeft met de oud-VVD-minister. „Stef Blok heeft weleens in Zomergasten gezeten. Daar zei hij allerlei dingen over cultuurbeleid waar ik een beetje mijn vraagtekens bij heb.” Nog voordat Jan Kooijman zijn verhaal kan afmaken, wordt hij onderbroken. „Nee, je bent in de war met iemand anders.”

Jan Kooijman verwart Stef Blok met Eric Wiebes

Wat blijkt, Jan Kooijman maakt een pijnlijke misser. Het was niet Stef Blok, maar Eric Wiebes die in Zomergasten kritisch was over het cultuurbeleid, zeggen de tafelgasten bij Op1 tegen hem. „Oh ja, dan heb ik natuurlijk helemaal niks gezegd.”

Het leidt tot hilariteit bij de mannen van Vandaag Inside. „Oh, dit is echt erg”, zegt Paul de Leeuw die er te gast is. „Dan kun je het beste naar huis gaan. Het beste wat je kunt doen is dan zeggen: ‘Sorry jongens, ik heb mijn dag niet. Ik ben er vandoor’”, zegt René van der Gijp.

„Je ziet ook dat hij denkt, verdomme. Het is nooit lekker. Je wil toch een binnenkomer hebben. Die heeft toch tegen zijn vrouw gezegd: ‘Ik ga even over Stef Blok beginnen, want die zit me al een tijd dwars’. En als je dan zo begint, dat vind ik zo leuk”, aldus Van der Gijp.

Mannen Vandaag Inside sneren naar de acteur

Johan Derksen, die nooit een blad voor de mond neemt, neemt nog even de gelegenheid om een sneer uit te delen aan Jan Kooijman. „Die heeft geloof ik nog nooit zijn dag gehad”, zegt hij.

Wilfred Genee wijst erop dat Jan Kooijman in 2010 de Talent Award op het Televiziergala won en daarmee René van der Gijp versloeg. „Toen zeiden we nog dat het een schande was dat hij die prijs won.”

VI-kijkers geïrriteerd door ‘lelijke’ reactie op prostaatkanker Louis van Gaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vandaag Inside lacht smakelijk om Op1-blunder Jan Kooijman: ‘Goed dit’
Sluiten