Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen sneert naar Willem Engel en Thierry Baudet: ‘Gevaarlijke gekkies’

De aanhouding van Viruswaarheid-voorman Willem Engel, gisteren, zal weinig mensen ontgaan zijn. Ook de mannen van Vandaag Inside – de talkshow-opvolger van Veronica Insidehebben de video gezien. Daarin houden twee agenten Engel (op nota bene heel rustige wijze) aan, maar hij vraagt ‘of het zo agressief moet’. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het maar verdacht: het lijkt wel in scène gezet. Daarnaast haalt Derksen uit naar Engel én Thierry Baudet.

Volgens Johan Derksen krijgt Willem Engel „onevenredig veel aandacht” in de media, waardoor hij zich ultiem kan profileren. „Maar het (Engel en Baudet, red.) zijn gewoon gekkies. Gevaarlijke gekkies.”

Johan Derksen over Willem Engel en Thierry Baudet: ‘Gevaarlijke gekkies’

In de studio gaat het dus niet alleen over Willem Engel, ook Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, krijgt een sneer. Özcan Aykol was aanwezig in de studio en haalde eerder een voorbeeld over de FVD-leider aan. Gisteren was namelijk dé gemeenteraadsverkiezingen-dag, en ook FVD deed in een aantal gemeenten mee. Daarom was Aykol (deels) aanwezig: om te speculeren wat de uitslag zou zijn. En volgens de mannen krijgt FVD in Amsterdam „net geen zetel”. Toch wint de partij in veel gemeenten wel een zetel of twee.

Dat Forum groeit is voor Derksen „onbegrijpelijk”. „Ze hebben zelfs de meeste leden. Of Baudet zet gewoon allerlei namen erin van mensen die geen lid zijn. Maar ik kan het me niet voorstellen dat een weldenkend mens daar nog bij wil horen.”

Aykol doet er nog een schepje bovenop: „Baudet koopt ook al zijn eigen boeken op en dan staat ‘ie weer in de bestseller 60.” Gisteren bleek inderdaad dat het boek van de FVD’er op plek 1 staat in de CPNB-lijst, de lijst van bestverkochte boeken. Hoeveel boeken er precies verkocht zijn, wordt niet bekendgemaakt. Dat het boek op de eerste plek staat, is opvallend, want het is nergens terug te vinden in hitlijsten van online verkopers.

Wil je de aflevering van Vandaag Inside terugkijken? Dat kan hier. Of bekijk ‘m hieronder:

‘Onderzoek The Voice of Holland gaat veel langer duren, verdachten nog niet gehoord’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Johan Derksen sneert naar Willem Engel en Thierry Baudet: ‘Gevaarlijke gekkies’
Sluiten