Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 6 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Peter Gillis in Massa is Kassa: ‘Ik een nieuwe Rolls van 7 ton, Nicole een puppy’

Goeie deal: ik een nieuwe Rolls-Royce, jij een hondje. Daar kwam het in reality-soap Massa is Kassa gisteravond bij Peter Gillis op neer. Voor zijn jonge vriendin de puppy dan natuurlijk. Voor de vakantieparken-miljonair zelf de dikke bak.

En ja, de kijkers van Massa is Kassa – gisteren bijna 800.000 – vinden natuurlijk weer van alles van het tv-programma. Soms met een lach, dan weer boos of met een serieuze ondertoon. Al is een kijker ook bezig met de naam van de SBS6-serie.

https://twitter.com/TonyMokum/status/1511503835717644295

Schattige puppy in Massa is Kassa?

Het begon in Massa is Kassa gisteravond eigenlijk met de nasleep van de storm Corrie. Behalve dat er bomen op caravans op de verschillende vakantieparken waren gevallen, waren ook de loopeenden van Peter Gillis’ vriendin Nicole Kremers weggewaaid of gestolen. Of op de vlucht geslagen, volgens voice-over Frank Lammers. De eenden waren in elk geval verdwenen.

Na een zoektocht naar de dieren (waarbij ze gelokt werden met doperwten) en een nogal klungelachtige flyeractie die werd bedacht, kreeg Nicole weer eens de gedachte aan een puppy in haar hoofd. De Brabantse wordt door kijkers van Massa is Kassa nog weleens bestempeld als slavendrijver, maar nu straalde zij een en al dierenliefde uit. Peter ‘Hatseflats’ Gillis moet – zo bleek in het verleden al – helemaal niets van een hond hebben. „Maar”, bedacht Nicole, „nu de eenden weg zijn, biedt dat misschien mogelijkheden voor een puppy.” Ze beeldbelde met haar lief en het antwoord? „Ik moet geen hond. Daar word ik foxwild van, joh. Petertje wil geen hond. Zorg eerst maar dat die eenden terugkomen, daar hebben we altijd al gezeik mee.”

Maar wel een Rolls-Royce voor Peter Gillis

Het voorval leek al weer even vergeten – en de eenden waren nog steeds zoek – toen Peter Gillis op zijn laptop een nieuwe Rolls-Royce op de website van zijn vaste autodealer tegenkwam. Zeven ton schoon aan de haak, kostte het glanzende zwarte ding op wielen. Nou ja, 695.000 euro om precies te zijn, inclusief koelkast. Na minstens zes maanden in zijn laatste auto door Massa is Kassa-land te hebben getoerd, was Gillis weer eens toe aan een nieuwe. De autodealer moest dan wel bij hem thuis langskomen, want tijd had de vakantieman niet. Die wist overigens genoeg. De ondernemer had de ‘verkocht’-bloemen al mee bij aankomst. En ook zijn hond en een doos worstenbroodjes.

Een hondendrol op het hoogpolig tapijt en wat verorberde worstenbroodjes verder, was de deal rond. Peter Gillis had de prijs op zijn bekende manier teruggebracht tot 687.5000 euro. Want ja, zo liet hij de autoverkoper weten, hij moest nu ook nog een bedrijf inschakelen om dat vloerkleed te laten reinigen. Dikke bak in the pocket in elk geval.

Verrassing in Massa is Kassa

En toen volgde de grote verrassing van deze Massa is Kassa-aflevering. Peter Gillis kwam met een cadeau voor zijn ‘Nicolleke’ thuis. Jawel, hij had zowaar een puppy gekocht. Coco, wil de dolgelukkige Nicole het dier noemen. „Naar Coco Chanel.” Daar vond Peter Gillis dan weer het zijne van.

Ook van het idee van zijn vriendin dat zij allemaal kleertjes voor het beestje wil aanschaffen. „Komt niks van in”, bromde Peter Gillis. Kost alleen maar weer centen. Maar ja, die had net die slordige zeven ton aan zijn broodnodige auto uitgegeven natuurlijk.

Van die loopeenden hebben de tv-kijkers overigens niets meer vernomen. Hieronder lees je nog enkele reacties op Massa is Kassa.

https://twitter.com/ArendRdam/status/1511439661570347015

https://twitter.com/MelRoh3/status/1511429566501466118

Wil je de aflevering terugzien? Dat kan hier.

Moeder ontvoerd meisje Insiya krijgt staande ovatie in HLF8, tot tranen geroerd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.