Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Moeder ontvoerd meisje Insiya krijgt staande ovatie in HLF8, tot tranen geroerd

Al vijf jaar moet Nadia Rashid, de moeder van het naar India ontvoerde meisje Insiya, haar dochter missen. Gisteren schoof ze aan in talkshow HLF8 van Johnny de Mol, waar ze een staande ovatie kreeg na het doen van haar verhaal. Ze was tot tranen geroerd.

Gisteren vroeg Rashid aandacht voor haar verhaal, ook bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zij gaan binnenkort namelijk naar India op werkbezoek. Een perfect moment om er bij de regering op aan te dringen iets te doen om het meisje terug te halen.

Staande ovatie bij HLF8

„Wij, ik, wensen jou heel veel sterkte. En laat ze dit maar tot in India horen. Dit applaus is voor jou”, zei De Mol nadat Rashid haar verhaal had afgerond. Vervolgens begon iedereen in de studio voor haar te klappen, waarna de gasten en het publiek allemaal opstonden. Dat raakte de moeder van Insiya zichtbaar. Zij kon haar tranen nauwelijks bedwingen.

Gisteren stond Rashid op de Dam, waar ze de koning en koningin trof. Máxima pakte daar haar hand en zei dat ze haar begreep, „als moeder”. Ook koning Willem-Alexander keek meelevend en gaf Rashid een hand. De moeder had een bord bij zich met daarop de welbekende foto van Insiya, met een oproep in het Engels om de terugkeer van haar dochter. In HLF8 vertelde Rashid dat ze uitgaat van „een doorbraak” nu ze de Indiase president om aandacht voor de zaak heeft gevraagd.

Hieronder kun je de aflevering terugkijken:

Insiya al vijf jaar ontvoerd

Volgens de organisatie die Insiya terug wil brengen, Team Bring Insiya Back, is zij een Nederlands staatsburger en wordt het meisje illegaal vastgehouden in India. In 2016 liet haar vader het toen 2-jarige kind ontvoeren uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost. Team Bring Insiya Back deelde onlangs ook een wanhopige video, toen de ontvoering precies vijf jaar geleden was.

De ontvoerders zijn hiervoor veroordeeld tot celstraffen. De vader werd vorig jaar door de rechtbank in Amsterdam tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij weigert het meisje aan Nederland over te dragen. De moeder zegt geen contact met haar te kunnen krijgen.

Feit of fabel over koffie: hoe (on)gezond is elke dag koffie drinken eigenlijk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder ontvoerd meisje Insiya krijgt staande ovatie in HLF8, tot tranen geroerd
Sluiten