Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 26 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Filemon Wesselink duikt opnieuw in complotten: ‘Oekraïne is opgezet plan’ en ‘elite trekt aan touwtjes’

Presentator Filemon Wesselink ging voor een nieuw seizoen Filemom en de Complotten op pad met ‘andere denkers’. De aflevering van gisteravond maakte wederom heel wat los bij kijkers. De interviewkandidaten van Wesselink geloven onder meer dat de oorlog in Oekraïne een opgezet plan is en een eliteclub aan de touwtjes trekt.

Wesselink maakte eerder een seizoen over complotdenkers. Allerlei complotten leefden, zeker door de komst van de pandemie, de afgelopen tijd behoorlijk op. Reden voor Wesselink om een vervolg te maken op zijn programma. Waar dit keer de situatie in Oekraïne steeds terugkomt en de term Great Reset voorbij komt. Een wereldagenda die wordt aangestuurd door een elitegroep, onder de noemer van het World Economic Forum (WEF).

Filemon en de Complotten interviewt sceptici

In de aflevering van gisteravond komen Irhuia Beekwielder en Gert-Jan Veneman, die zich verzetten tegen het overheidsbeleid, en BLCKBX-oprichter Flavio Pasquino aan het woord. De drie interviewkandidaten hebben een gemene deler. Zij bewandelden een spiritueel pad. Termen als meditatie, een innerlijk kompas en het onderbewuste, komen regelmatig voorbij.

Beekwielder maakt video’s van coronaprotesten en belandde meerdere keren in de gevangenis vanwege haar gedrag. Zij wantrouwt het overheidsbeleid. „Een oorlog begint niet met bommen en granaten. Een oorlog begint met propaganda, mind control, het verdelen van mensen en het onder controle houden van mensen middels angst”, vertelt zij. Zij gelooft dat de oorlog in Oekraïne gecreëerd wordt door de elite in de samenleving. „Zij die aan alle touwtjes trekken. Van de media, farmacie en de wapenindustrie. Noem al die industrieën maar op die baat hebben van de oorlog.”

Veneman deelt eenzelfde visie als Beekwielder, hij belde zelf de makers van Filemon en de Complotten op voor een interview. Hij vraagt zich af of het geld van Giro555 daadwerkelijk in Oekraïne aankomt. Volgens hem is president Poetin niet de slechterik, maar de Oekraïense Zelensky. Hij zou een nazi-bolwerk willen creëren in Oekraïne.

‘Oorlog in Oekraïne hoort bij agenda EU’

Ook verschijnt Wesselink op de redactie van BLCKBX, waar Flavio Pasquino de scepter zwaait. Hij richtte dit online platform op tijdens de coronacrisis omdat hij het overheidsbeleid wantrouwde. Zijn platform groeide uit tot een voltallige redactie. Voornamelijk gebouwd door crowdfunding.

Hij vertelt dat ook hij en zijn redactie een andere kijk hebben op de oorlog in Oekraïne. Volgens hem vertoont de oorlog hetzelfde patroon als de coronacrisis. „Het is allemaal wel heel erg toevallig. Dat er een transitie in gang wordt gezet die heel erg in de kaart speelt van wat de Europese Unie wil.” Hij benadrukt dat als de EU geen oorlog wilde, zij Zelensky niet zouden voeden en zouden deëscaleren. „Maar het is alleen maar olie op het vuur de hele dag.” Hij concludeert dat de oorlog uitgerold werd zodat wij, als Europeanen, stoppen met het Russische gas. „Er was een script?”, zegt Wesselink. Pasquino voorspelt extreme schaarste en een Co2-pas. Een controlemiddel voor onder meer vliegen, voedsel en financiën.

Pasquino haalt later in de uitzending het vaccinatiebewijs aan. Volgens hem sprak Wesselink een jaar geleden uit dat dat er niet zou komen. Pasquino vertelt over het Digital Covid Certificate, dat er volgens hem komt. „Wat ik heb voorspeld, gaat gebeuren.”

Wantrouwen in de overheid

Beekwielder voorspelt binnen een paar maanden weer maatregelen en lockdowns. Zij is ervan overtuigd dat de overheid een dubbele agenda heeft. Wesselink vraagt Beekwielder naar haar uitkering die zij ontving van een overheid die ze wantrouwt. Dat verwijt kreeg ze eerder, maar daar is ze het niet mee eens. Ze betaalde jaren belasting en heeft altijd gewerkt.

Bij zowel Beekwielder als Veneman kaart Wesselink ook hun achtergrond aan. Voor Beekwielder zijn dat trauma’s door jeugdzorg en prostitutie. Voor Veneman een geschiedenis met alcoholisme. De presentator concludeert dat dat een reden is „om de buitenwereld niet te vertrouwen”.

Wil je de hele uitzending van Filemon en de Complotten terugkijken? De aflevering van gisteravond vind je hier

Hilarische Marc-Marie in Jinek: ‘Ben verliefd op Maud uit Boer Zoekt Vrouw’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.