Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hilariteit op Twitter om gebruinde Jack van Gelder: ‘Dacht dat het Humberto Tan was’

Jack van Gelder, sportverslaggever en presentator, houdt wel van een gebruind huidje. Dat bleek gisteren ook maar weer, toen hij aanschoof bij Dit was het nieuws. Op Twitter is onder kijkers veel hilariteit ontstaan, omdat Van Gelders kleurtje dit keer wel een beetje uit de hand gelopen lijkt te zijn.

En inderdaad: als je de beelden erop nakijkt, is het niet te missen. Of de presentator heeft een zonnebankje te veel gepakt, óf hij is ietwat uitgeschoten met de zelfbruiner, denken kijkers.

Jack van Gelder bij Dit was het nieuws

Kijkers van Dit was het nieuws raken bijna niet uitgepraat over het kleurtje van Van Gelder. „Waar woont Jack van Gelder tegenwoordig? De zon?”, vraagt iemand zich dan ook af. Een ander geeft Van Gelder een ophelderend advies: „Nutella is geen dagcreme.”

Ook worden er veel vergelijkingen gemaakt met andere BN’ers. Sugar Lee Hooper, een „doorbakken Paul de Leeuw”, Humberto Tan: allemaal komen ze voorbij. Hieronder een greep uit de reacties:

‘Kortste Songfestival ooit’

Naast zijn hoofd laten zien, was Jack van Gelder natuurlijk ook aanwezig bij Dit was het nieuws om ergens over te praten. Zo was gisteren de dag dat onze inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar, S10, voor het eerst haar nummer De Diepte zong voor een live-publiek. Van Gelder hoopt dat het Songfestival dit jaar „de kortste ooit” wordt. Alleen Oekraïne hoeft te zingen, vindt hij, omdat de winst van dat land dankzij ‘sympathy votes’ toch vaststaat.

„Dat vind ik wel mooi, dat de rest dan niet gaat zingen”, analyseerde Van Gelder. „Alleen Oekraïne zingt. Het wordt een hele korte uitzending, Cornald Maas en Jan Smit zeggen even: Oekraïne heeft gewonnen. En dan zijn we weer van dat gereutel af.”

De sportcoryfee vindt het Eurovisie Songfestival „verschrikkelijk”, bekent hij. „Ik kan niet tegen al die politieke spelletjes. Je weet dat dat ene land punten van die en die krijgt, en dat land van die en die. Ik hou er niet van. Ik ben blijven hangen bij ABBA.”

Wil je Dit was het nieuws terugkijken? Dat kan hier.

Peter Pannekoek haalt uit naar Rutte in Dit was het nieuws: ‘Staatsontvoeringen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hilariteit op Twitter om gebruinde Jack van Gelder: ‘Dacht dat het Humberto Tan was’
Sluiten