Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 4 mrt 2022

Burenruzie escaleert bij Mr. Frank Visser met een rondvliegende bloempot

Mr. Frank Visser staat wel vaker voor heftige discussies in zijn programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Maar gisteravond ging een Helmondse burenruzie er bijzonder verhit aan toe. De televisierechter moest zelfs een vliegende bloempot ontwijken.

In de aflevering van gisteravond was het wederom tijd voor een typische burenruzie. De Helmondse Elly en Jan claimen dat buurman Peter de boel terroriseert in het Brabantse appartementencomplex. Peter zou intimideren, dreigen, schelden en zelfs soms gewelddadig zijn. Mede-bewoner John staat aan de kant van Elly en Jan. Ook John ervaart overlast van buurman Peter.

Helmondse burenruzie bij Mr. Frank Visser

Daarentegen ontkennen Peter en zijn vrouw Usha alle beschuldigingen. Integendeel – zij hebben veel meer last van de buren. Elly loopt namelijk nogal stampvoetend over de galerij van het complex. Het klinkt in ieder geval als een kwestie waar Mr. Frank Visser wel raad mee weet.

De beschuldigingen vliegen over en weer in een welles niettes-verhaal. Peter zou meerdere bewoners uitschelden en uit de lift hebben getrokken. En Elly en John zouden Peter met blauwe verf hebben bespoten. Beide partijen leven in angst en vertellen emotioneel hun verhaal. Dat het een „zenuwslopende en bizarre” zaak is, beaamt ook presentator Viktor Brand.

Conflict escaleert met schreeuwpartij en vliegende bloempot

Bij het eerste gesprek tussen de verschillende fronten, gaat het al vrij snel mis. Het schreeuwen begint gelijk. Waar Elly meermaals met haar vinger naar Peter wijst. Daarna mengen meerdere buurtbewoners zich in de ruzie. Op straat begint een schreeuwpartij. Presentator Brand krijgt de boel met moeite rustig en ondervindt bijna een „hartverzakking”. Totdat Mr. Frank Visser aan komt rijden om de boel te sussen. „Even dimmen. Wat een volkstoneel zeg”, aldus de rechter.

De televisierechter oppert uiteindelijk om de perikelen na te spelen en daar escaleert de boel snel. Onder meer de scènes met de blauwe verf en de lift worden nagespeeld. Maar John kan zich niet meer beheersen en smijt een bloempot over de galerij heen. „Achterlijke. Daar word ik pislink van”, schreeuwt hij nadat Peter hem beledigde. Mr. Visser kiest ervoor om John uiteindelijk weg te sturen om de rust te bewaren.

Uitspraak Mr. Frank Visser

Bij de uiteindelijke hoorzitting zit de halve flat in de zaal. De zitting verloopt nogal chaotisch door alle meningen die over en weer vliegen. Maar Mr. Visser komt uiteindelijk tot een uitspraak. Peter en Usha worden niet uit de woning gezet, zoals Jan en Elly eisten. Maar de partijen mogen niet meer onnodig bij elkaar in de buurt komen. Elly en John moeten aan Peter smartengeld betalen vanwege het verf-incident. Wel lijkt de televisierechter verstandig als Peter en Usha op zoek gaan naar een nieuwe woning.

 Wil je de hele uitzending van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier

Kijkers schrikken van deelnemers in Steenrijk, straatarm: ‘In- en intriest’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Burenruzie escaleert bij Mr. Frank Visser met een rondvliegende bloempot
Sluiten