Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 28 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Morgen lancering Viaplay in ons land: met Max Verstappen én een Nederlandse serie

De streamingsdienst Viaplay wordt morgen in Nederland gelanceerd. Viaplay gaat alle Formule 1-races uitzenden, dus fans van Max Verstappen moeten bij de nieuwe dienst terecht. Wat krijgen we nog meer?

Abonnees van zowel KPN als Ziggo kunnen een abonnement op Viaplay nemen.

Voorheen waren de F1-races altijd op Ziggo Sport te zien, maar de tarieven zouden de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gegroeid dat het voor Ziggo Sport niet langer mogelijk was om de F1 te behouden. Viaplay wordt het dus, als het om racen gaat. Voormalig NOS Journaal-lezer Amber Brantsen presenteert de programma’s rond de races. Ter plaatse is coureur en presentatrice Stéphane Kox aanwezig als verslaggever.

Zelfs testdagen Formule 1 op Viaplay te zien

Viaplay gaat vanaf 10 maart de testdagen van de Formule 1 uitzenden in Nederland. Het Formule 1-seizoen begint in de weekend van 18 tot en met 20 maart (18 maart: eerste vrije training, 20 maart: race). De dienst, met een hoofdkantoor in Zweden, denkt door de aantrekkingskracht van wereldkampioen Max Verstappen meteen enkele honderdduizenden abonnees in ons land te strikken.

Vandaag start ook de samenwerking tussen Max Verstappen en Viaplay. Verstappen is een exclusieve overeenkomst aangegaan met de streamingdienst. De Nederlandse held op wielen fungeert als ambassadeur van het bedrijf, dat ook in andere landen over de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport beschikt.

Onderdeel van de overeenkomst is dat Verstappen de abonnees van de betaalzender een inkijkje geeft in zijn leven als Formule 1-coureur. Dat gebeurt in de vorm van documentaires.

Voetbal en Michael van Gerwen

Ook voor Duits en Engels voetbal moet je vanaf ‘straks’ en zeker volgend seizoen bij Viaplay zijn. Heel veel Nederlandse voetbalfans volgen vooral de Engelse Premier League. Die wedstrijden van onder meer Manchester United en Liverpool, zijn nu nog – net als de Formule 1 – bij Ziggo Sport te zien.

Het in ons land populaire darten verhuist via Zweden naar de Nederlandse huiskamers, laptops en smartphones. Michel van Gerwen en pijlen gooiende collega’s waren tijdens grote toernooien tot nu toe altijd bij RTL 7 te zien en vanaf nu dus via Viaplay.

Saskia Noort schrijft serie voor Viaplay

Films en series komen er op de nieuwe dienst, naast de sport dus, volop. Bestsellerauteur Saskia Noort is aangetrokken om een serie schrijven, zo werd vanmorgen bekend. Het wordt een van de eerste Nederlandse Viaplay Originals, zo heeft het bedrijf gemeld.

Something Stupid wordt een duistere komedie, geproduceerd door Levitate Film. De serie van Saskia Noort gaat over drie vrouwen die wraak willen nemen op de man die hen heeft verraden. Noort is enthousiast, zo stelt ze in een verklaring. „Het is ook nog eens mijn eerste dark comedy, dus ik vind het een eer om deze kans te krijgen.”

Naast Something Stupid werkt Viaplay aan een misdaaddrama getiteld De Schuldige. Daarin ontdekt een moeder dat haar tienerzoon een moord heeft gepleegd en gaat ze tot het uiterste om hem uit de gevangenis te houden. De serie is geschreven door Liesbeth Strik. Wanneer beide series van Nederlandse hand te zien zullen zijn, is nog niet bekend.

Meer weten? Kijk dan hier.

Kijkers smullen meteen van Boer Zoekt Vrouw, we stellen de boeren voor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Morgen lancering Viaplay in ons land: met Max Verstappen én een Nederlandse serie
Sluiten