Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gedrag van deelnemers Steenrijk, Straatarm valt verkeerd bij kijkers

Kijkers van Steenrijk, Straatarm keken gisteren vol verbazing naar het gedrag van de rijke deelnemers van het SBS6-programma. Zoals iedere week ruilden zij een paar dagen van leven met een armer gezin. Ondanks het kleine budget waar het rijke gezin tijdelijk van moet leven, konden ze het niet laten om in oude gewoontes te vallen. En dat schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Carlos en Minke wisten in 2007 het tv-programma Het Blok te winnen en gingen er destijds vandoor met de hoofdprijs van 100.000 euro. Samen met hun dochters Mere en Sare hebben ze per week 1500 euro te besteden. Dat is een groot contrast met Wil en Brigitte, die het met 80 euro per week moeten doen. Door een faillissement en ziekte kwam dit stel in de problemen.

Steenrijk, straatarm

Dat het ‘rijke gezin’ van deze aflevering hun levensstijl tijdelijk even aan moet passen, wordt al snel duidelijk. „Aan alles zit onbewust al heel gauw een kostenpost,” merkt Minke op. Maar als het gezin een strandwandeling maakt met de hond, zien ze in de verte een zonnige terras. Dat is precies genoeg voor een frietje, een thee en drie kraanwater.

Dat de deelnemers met zo’n krap budget toch op het terras gaan zitten, vinden veel kijkers onbegrijpelijk. „Nee, als je niet veel te besteden hebt dan ga je niet eens op een terras zitten”, reageert iemand op Twitter. „Dat gaat gewoon niet, je prioriteiten liggen elders. Ik geloof niet dat dat besef er is.” Dat het gezin het budget tot op de laatste cent heeft opgemaakt, vindt een andere twitteraar niet kunnen. „Sneue mensen, sorry dat ik het zeg”

Het arme gezin daarentegen krijgt positiever commentaar. Dat ze ondanks alle tegenslagen en hun kleine budget toch nog met een positieve attitude leven, vinden velen kijkers bewonderenswaardig. „Mooi om te zien hoe rijk deze ‘arme’ mensen zijn! Zo dankbaar, maar ook zo positief…. heel bijzonder!”, reageert iemand.

Steenrijk, Straatarm kun je via deze link terugkijken.

Zo stel je gemakkelijk een budget op en spaar je meer (zelfs als je kriebels van een ‘budget’ krijgt)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.