Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers over ‘Amerikaans’ programma Arjen Lubach: ‘Dat was echt irritant’

Alhoewel veel kijkers te spreken zijn over de nieuwe dagelijkse talkshow van Arjen Lubach, doet het programma sterk denken aan Amerikaanse latenightshows. „De Nederlandse versie van een overbekend Amerikaans format”, reageren kijkers op De Avondshow met Arjen Lubach. Eén onderdeel mag van kijkers overigens zo snel mogelijk weg. „Dat was echt irritant!”

Gisterenavond maakte het nieuwe televisieprogramma van de presentator zijn debuut op NPO1. Met satire en de welbekende lachband, behandelde Lubach onder andere de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Ook was scenarioschrijver Kim van Kooten te gast. Veel kijkers hebben genoten van het Amerikaans aanvoelende programma. „Topshow!”

Programma lijkt op Amerikaanse latenightshow

Wie wel eens een Amerikaanse latenightshow heeft gezien, zag dat format overduidelijk terug in het nieuwe programma van Arjen Lubach. De presentator nam in voorbereiding op het programma langere tijd lessen bij iemand die bij Amerikaanse talkshows van Jon Stewart en Trevor Noah werkte. „Hij heeft het stramien van Amerikaanse latenightshows goed overgenomen. Maar wat is dit een fijne toevoeging op het huidige talkshowaanbod”, reageert mediajournalist Ron Vergouwen.

Ook andere kijkers zijn enthousiast. „Vaker geprobeerd om het overbekende Amerikaanse format te kopiëren in Nederland. Maar deze keer zou het wel eens kunnen werken.” Een andere twitteraar: „In tegenstelling tot anderen die die probeerden: Lubach kan dit.”

Ook de nodige ergernissen: ‘Lachband met Lubach’

Toch is niet iedereen overal over te spreken. Zoals altijd bij een eerste aflevering van een nieuw televisieprogramma, delen kijkers de nodige verbeterpunten. Eén onderdeel voert de boventoon. Zo zijn veel mensen niet te spreken over de ‘irritante’ lachband die te vaak zou zijn ingezet. „Lubach heeft de lachband ook weer afgestoft.”

Een kijker heeft al een nieuwe naam voor het programma bedacht. „Lachband met Lubach.”

Interview valt niet in de smaak

Ook zouden Lubach en zijn team iets moeten verzinnen op het interviewgedeelte uit de tweede helft van de uitzending. „Kreeg de kriebels van het stelletje grachtengordeldieren bij elkaar.”

Ruim 1,6 miljoen kijkers zagen gisteren de aftrap van de talkshow. Het nieuwe programma van Arjen Lubach is elke maandag- tot en met donderdagavond om 22.10 uur te zien op NPO1. Kijk de uitzending hier terug.

Zondag met Lubach? Nee, #ZondevanLubach, vinden fans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers over ‘Amerikaans’ programma Arjen Lubach: ‘Dat was echt irritant’
Sluiten