Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Rusland-expert woedend op ‘kutprogramma’ talkshow M: ‘Nooit meer’

Pieter Waterdrinker, Rusland-expert en oud-correspondent van dat land, is zeer ontevreden over de gang van zaken bij talkshow M van Margriet van der Linden. In een rubriek over de spanningen tussen Rusland en Oekraïne was Waterdrinker gisteravond gevraagd om zijn licht te laten schijnen op de kwestie. Maar hij kwam uiteindelijk helemaal niet aan het woord.

Op Twitter laat hij zijn ongenoegen blijken over de talkshow, die hij een ‘kutprogramma’ noemt. „Ik sta hier voor een of ander programma tussen 7 en 8 uur op Nederlandse televisie alles hier in Rusland te volgen. Want ze willen me spreken. Bellen ze na afloop: we konden je niet bereiken. Dit is M… Nooit meer voor mij.”

‘Ik hou alles af, zelfs de BBC’

De Ruslandkenner zegt dat hij zijn kostbare tijd gratis had vrijgemaakt voor de talkshow. Hij hield voor M de speech van Vladimir Poetin in de gaten, waarin de Russische president uiteindelijk aankondigde een vredesmissie te starten in de afvallige regio’s Loehansk en Donetsk.

Waterdrinker zou daar later in de uitzending iets over te vertellen, maar technische problemen gooiden roet in het eten. De Rusland-expert is witheet. „Gratis hè. Ik houd al het andere af, zelfs de BBC. Wat een kutprogramma.”

Waterdrinker krijgt veel bijval: ‘Waarom doe je dat?!’

Onder zijn bericht krijgt Pieter Waterdrinker, die zo’n 28.000 volgers heeft, veel bijval. „Gelijk heeft u. Wees blij, Margriets vragen zijn 5 minuten lang en ze geeft zelf het antwoord.” Er is wel vaker kritiek op de interviewstijl van de talkshowpresentatrice.

Ook vragen veel mensen zich af waarom hij überhaupt geen geld vroeg voor zijn tijd. „Waarom doe je dat?! Het is niet zo dat dat soort programma’s geen budget hebben, hè”, zegt een twitteraar.

Reactie redactie van talkshow M

Tegen het AD bevestigt eindredacteur Erwin Schievink dat het niet is gelukt om Waterdrinker in de uitzending te krijgen. De redactie zegt „ontzettend te balen” en de reactie van Waterdrinker te snappen.

„We wilden Pieter graag spreken over de speech van Poetin, want dan zit je bovenop de actualiteit. Voor de uitzending hadden we hem daarvoor gevraagd. Tijdens de show lukte het niet om contact met hem te leggen vanuit de regie. En dat is wel nodig om hem live met de studio te laten praten.”

Rutte vindt Poetin ‘totaal paranoia’ en loopt weg bij uitzending Jinek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rusland-expert woedend op ‘kutprogramma’ talkshow M: ‘Nooit meer’
Sluiten