Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 23 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Sophie Hermans voelt zich ongemakkelijk bij rol ex-lid Hofstadgroep bij VVD

Sophie Hermans, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, voelt zich ongemakkelijk door de rol die Soumaya Sahla speelt binnen haar partij. Dat laat Hermans weten in het programma WNL op Zondag. Sahla is veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie en voor verboden wapenbezit.

In 2014 werd Sahla veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Ze was destijds lid van het terroristische netwerk de Hofstadgroep. Ook de moordenaar van Theo van Gogh maakte deel uit van dit netwerk. Tegenwoordig is Sahla actief binnen de VVD als tafelvoorzitter. Ze focust zich daarbij vooral op het tegengaan van radicalisering.

Sophie Hermans voelt zich ongemakkelijk bij rol ex-lid Hofstadgroep bij VVD
PVV-leider Geert Wilders vindt bijvoorbeeld dat zijn veiligheid in gevaar komt. Foto: ANP BART MAAT

De afgelopen week waren er al heftige discussies over de rol die Sahla speelt binnen de VVD. PVV-leider Geert Wilders vindt bijvoorbeeld dat zijn veiligheid in gevaar komt. Hij wordt al jaren beveiligd wegens dreigingen uit radicaal-islamitische hoek.

Hermans ‘zit in haar maag’ met de situatie

Volgens VVD-fractievoorzitter Hermans werkt Sahla niet voor de fractie. Ze zou ook geen toegang hebben tot het gebouw van de Tweede Kamer. Ondanks dat laat Hermans wel weten dat ze „in haar maag zit” met de situatie. „Ik vind dat wij hier over na moeten denken, en dat doen we ook.”

Nog een vermeend slachtoffer Jeroen Rietbergen stapt naar politie

Kijkers genieten van bijzondere band Fresia en Sahil in Wie Is De Mol?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.