Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkers enthousiast over Merol en Arjen Lubach in Belgische Slimste Mens: ‘Twee Nederlanders in finale, iconisch’

Presentator Arjen Lubach en zangeres Merol verloren gisteravond de Belgische versie van de Slimste Mens. Internist Geert Meyfroidt ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Lubach reageerde op sportieve en eigenwijze manier op zijn verlies. De Nederlanders maakten zich daarnaast – ondanks hun verlies – populair bij het kijkerspubliek.

Twee Nederlanders dus, in de Belgische finale. Lubach werd in 2012 De Slimste Mens in Nederland en bleek, samen met Merol, een waardige tegenstander voor Meyfroidt. De arts won uiteindelijk het kennisprogramma in de laatste rond tegen Merol. Zij eindigde op de twee plaats, Lubach werd derde. Maar kijkers spraken vooral hun lof uit over de Nederlandse spelers. Hoewel sommige Belgische kijkers zich ook stoorden aan het feit dat juist Nederlandse deelnemers zo hoog eindigden.

https://twitter.com/idksuus/status/1474080717353144332

Arjen Lubach feliciteert winnaar en krijgt lof van Belgen

Arjen Lubach feliciteerde winnaar Meyfroidt op social media. Hij sloot zijn felicitatie af met „en nu weer naar de intensive care met al je kennis, mafkees”. Veel Belgen reageerden onder het bericht van Lubach en prezen zijn optreden.

Tegen het Belgische HLN vertelt Meyfroidt dat hij enorm opkeek tegen Lubach. „Dat was iemand waarvan ik dacht: ‘Amai, als ik die zou mogen ontmoeten’. Dat was een beetje een idool waar in tegenop keek.”

Ook Merol doet het goed bij kijkers

Maar ook zangeres Merol deed het goed bij het kijkerspubliek. In de Nederlandse versie van De Slimste Mens, waar ze ook aan meedeed, viel het doek al na twee afleveringen. Maar dit keer floreerde de zangeres. Haar snelle grappen, sympathieke optreden en kledingkeuze vielen bij veel kijkers in de smaak. In een interview met De Morgen sprak de zangeres gisteren zelfverzekerd uit dat ze dacht dat ze kon winnen. Maar vertelde ze ook dat ze slecht tegen haar verlies kan. „Dat was al zo op de middelbare school. Ik was de nerd, het strebertje dat de beste wilde zijn.”

De Belgische Slimste Mens

Mocht je niks van de Belgische Slimste Mens gezien hebben? De Belgische variant staat voornamelijk bekend om de gevatte grappen van de jury. Met onder meer cabaretier Philippe Geubels als vast gezicht. Hieronder vind je een video met de leukste fragmenten van de afgelopen week. In maar liefst 25 minuten krijg je een goede indruk van het kaliber van het Belgische kennisprogramma.

Kijkers Slimste Mens sluiten ‘supermarktmanager’ Randy Fokke in hun hart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.