Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Naar Turkije voor grotere billen: ‘Cash afrekenen en verdoofd risico’s tekenen’

Presentator Ewout Genemans reisde voor zijn documentairereeks Ewout naar Turkije om de wereld van cosmetische ingrepen van dichtbij te bekijken. Veel Nederlandse jonge vrouwen vliegen naar het land voor plastische chirurgie. Grotere billen en een smalle taille koop je daar voor een spotprijs. Maar het gaat soms ook goed mis.

Istanbul, de grootste stad van Turkije, blijkt het walhalla voor goedkope cosmetische ingrepen. Menig influencer of BN’er reist naar Turkije om hun lichaam te perfectioneren. Op hun socialmediakanalen maken ze er zelfs reclame voor. Turkse artsen gebruiken dat bereik om zo veel mogelijk, voornamelijk onzekere, meisjes te lokken.

https://twitter.com/sammydewolff/status/1447839341758369798

Ewout Genemans bekijkt plastische ingrepen Turkije

Genemans interviewt in zijn documentaire verschillende meisjes over hun beslissing om naar Turkije te gaan. Voornamelijk de BBL-ingreep blijkt populair. Daarbij wordt vet weggezogen uit het lijf en ingespoten in de billen. Vaak zijn de vrouwen overtuigd geraakt na het zien van foto’s en video’s van influencers.

Zo wordt de operatie van de 19-jarige Rosalie en Dania (20) gevolgd. Het ideale lichaam voor hen? Dikke billen, een smalle taille en grote borsten. Beiden zijn geïnspireerd door de beelden op social media. Onder meer YouTuber Jessie Maya blijkt een populaire inspiratiebron.

Flauwvallen, cash afrekenen en risico’s

Vooral de beelden van de 20-jarige Dania zijn heftig. Zo zie je haar op beeld wegvallen na het inbrengen van een infuus. Presentator Genemans kijkt op van het feit dat ze vlak na het flauwvallen allerlei papieren ondertekent. Onder meer de documenten waarop staat welke risico’s verbonden zijn aan de ingreep. Daarna worden de operaties cash afgerekend aan de rand van het ziekenhuisbed. De operatiebeelden zijn niet echt geschikt voor mensen met een zwakke maag. De makers hebben er namelijk voor gekozen om alles te laten zien.

Slachtoffers van operaties

Maar het gaat soms ook mis, zo blijkt uit de documentaire. De beruchte Turkse arts Aydin maakte al meerdere slachtoffers. Zo overleed de Nederlandse Sharida aan de complicaties van de operatie. Haar moeder Julie vertelt over de horror-afloop van de operatie die haar dochter fataal werd.

Ook Debbie doet haar verhaal. Zij ging eveneens onder het mes in Turkije, maar liep grote complicaties op. Ze draagt nog steeds een vacuümpomp en heeft verpleging aan huis. „Mijn hele onderbuik was paars.” Door de complicaties is haar buik ernstig beschadigd en sterft haar huid af.

https://twitter.com/musicloesie/status/1447818819024703490

 

Wil je de hele docureeks van Ewout bekijken? De aflevering over plastische chirurgie in Turkije vind je hier. 

Wist je dit al over botox? Het blijkt niet bevorderlijk voor je seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.