Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Entertainment 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Na ruim 80 jaar komt Superman uit de kast: dit vinden fans ervan

In de ruim tachtig jaar dat Superman bestaat, verloor hij steeds zijn hart aan verslaggever Lois Lane. De nieuwe Superman – de zoon van Clark Kent – valt in de nieuwe stripboekenserie óók voor een reporter. Maar dan een mannelijke. Dat maakt uitgever DC Comics bekend.

Het nieuwe liefdesverhaal ontluikt in het vijfde deel van Superman: Son of Kal-el. 

Superman biseksueel in nieuwe stripboekserie

„Superman is altijd een symbool geweest voor hoop, voor de waarheid en voor gerechtigheid. Dat symbool staat nu voor meer dan dat”, zegt de schrijver van Superman: Son of Kal-El, Tom Taylor. Dat laat hij weten in een persverklaring.

Het verhaal draait om Jon Kent, de zoon van Lois Lane en Clark Kent, de originele Superman. Jon neemt de superheldentaak van zijn vader over, wat hem niet altijd meevalt. In de derde comic uit de serie dook journalist Jay Nakamura al op als steun en toeverlaat voor Jon. DC Comics heeft nu bekendgemaakt dat dit dus zal leiden tot meer.

Volgens Taylor verdient iedereen het om zichzelf in hun helden te zien en is hij dankbaar dat DC Comics en Warner Bros dit idee delen. „Vanaf nu kunnen mensen iets van zichzelf terug zien in de machtigste superhelden uit de comicwereld.”

Jon Kent nieuwe Superman

In The New York Times legt Taylor ook uit dat hij niet opnieuw een „hetero witte redder” wilde maken. „Dat zou voelen als een gemiste kans”, zegt hij in een interview. Een nieuwe Superman moet volgens hem „nieuwe gevechten hebben”, met problemen uit de echte wereld.

Die problemen uit de echte wereld zien we steeds vaker terugkomen in de stripboekenserie. De rol van Superman wordt maatschappelijker: de superheld blust bosbranden als gevolg van klimaatverandering en protesteert bijvoorbeeld tegen de uitzetting van vluchtelingen of stopt schietpartijen op scholen.

Fans reageren op de coming-out

Op Twitter discussiëren fans en lezers met elkaar over de coming-out, want de seksualiteit van een fictief karakter ligt bij sommige mensen gevoelig.

https://twitter.com/Etoswaifu/status/1447835364069199872

https://twitter.com/avishjajairam/status/1447837024015245313

https://twitter.com/Gyrvatr/status/1447857609546031106

https://twitter.com/pwrdbyanthony/status/1447857898407833601

Maar Twitteraar Roel lacht het laatst:

https://twitter.com/leftwingcyclist/status/1447837154739109891

30 slimme antwoorden op die nare vraag: ‘Waarom ben jij vrijgezel?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.