Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Televisie 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach doet mee aan Vlaamse versie De Slimste Mens, mét honkbalknuppel

Drie Nederlandse kandidaten gaan zich wagen aan het programma De Slimste Mens ter Wereld, de Vlaamse versie van de populaire Nederlandse spelquiz De Slimste Mens. Namelijk cabaretier Arjen Lubach, zangeres Merol en oud-K3-zangeres Klaasje Meijer, meldt de Belgische televisiezender Play4.

En Lubach gaat niet zomaar naar België, maar gewapend met honkbalknuppel en gouden kettingen om zijn nek.

Deelnemers De Slimste Mens in GTA-stijl

Dit jaar besloot Play4 haar kandidaten voor het negentiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld op een bijzondere manier voor te stellen. Alle 34 deelnemers zijn nagetekend in een soort Grand Theft Auto-stijl, klaar om de straat op te gaan als Amerikaanse gangsters in het computerspel. Genoeg reden voor Lubach om mee te doen aan het programma, terwijl hij de Nederlandse versie al eens gewonnen heeft. Dat schrijft hij op zijn Instagram.

Het Belgische productiebedrijf Woestijnvis heeft zich ook niet ingehouden bij Merel Baldé, beter bekend als Merol. Met een ijzeren ketting staat ze klaar staat om de rest van de kandidaten van kant te maken. Over Klaasje Meijer schrijft het Belgische dagblad DeMorgen dat ze alvast hopen „dat ze graag bij ons komt spelen én het lang kan uitzingen”. De zangeres kondigde namelijk begin dit jaar haar vertrek bij K3 aan, om verder te gaan als solo-artiest en actrice.

Het negentiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld begint op maandag 18 oktober en wordt gepresenteerd door quizfather Erik Van Looy. Onder meer viroloog Steven Van Gucht, ex-wielrenner Eddy Planckaert, acteur Tom Vermeir en actrice Anne-Laure Vandeputte doen mee.

Lubach en Merol al bekend bij De Slimste Mens

Een aantal jaar geleden won Lubach al de finale van De Slimste Mens in Nederland, waarbij de presentatie in handen is van Philip Freriks, met Maarten van Rossum als jurylid. Merol, die je kunt kennen van haar hits Lekker met de Meiden en Hou je bek en bef me, speelde ook al eens mee. In het viertiende seizoen van de inmiddels razend populaire spelquiz representeerde zij haar geboorteplaats Dordrecht.

Mocht Arjen Lubach erin slagen om ook de Belgische versie van De Slimste Mens te winnen, dan is hij de eerste Nederlander die dat lukt. Benieuwd tegen wie de Nederlanders het nog meer moeten opnemen? Bekijk de andere gangsters op de website van GoPlay.

Britney Spears zegt niet meer te gaan optreden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.