Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Boerderij van Dorst sluit af met Stefano Keizers: ‘Zou geen relatie aangaan met mezelf’

De laatste aflevering van het goedbekeken programma Boerderij van Dorst is een feit. Meer dan een half miljoen kijkers zien Heleen van Royen, gehuld in tijgerlegging, een appelboom in klimmen. Ook te gast: cabaretier Stefano Keizers.

Al snel blijkt dat de twee gasten van deze aflevering meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie zou verwachten. Een terugkerend thema in hun leven is schaamteloosheid. Ook breken ze regelmatig taboes. Zo ging Van Royen viral om haar tamponfoto, waarbij ze haar vagina en een bebloede tampon fotografeerde, die uiteindelijk geveild werd voor 1900 euro.

Diepgaande gesprekken in seizoensafsluiter Boerderij van Dorst

Keizers stelt zichzelf vooral in zijn theatershows kwetsbaar op, al is dat niet altijd zo geweest. „Ik had veel angsten als kind, omdat ik bang was om uit de groep te vallen. Daar heb ik nu geen moeite meer mee”, vertelt de cabaretier.

Toch zou Keizers het liefst eeuwig kind blijven. „Ik ben ook vrij kinderachtig”, biecht hij op. „Iedereen denkt dat ik een lieve jongen ben, maar thuis maak ik er een puinhoop van. Ik kan me enorm aanstellen, niks opruimen en ik weiger om overdag mijn columns te schrijven. Ik kom tot leven op het moment dat mijn vriendin wil gaan slapen. Ze zou mij meer als een huisman willen zien. Maar als ik eerlijk ben, zou ik zelf ook geen relatie met mezelf aangaan.”

Turbulente jeugd Van Royen

Ook deze aflevering mogen de gasten uit de seizoensafsluiter aan de bak. Zo oogsten ze pompoenen, andijvie en rijden ze naar de voedselbank met het overgebleven eten. Tijdens het ploeteren ontstaan mooie gesprekken. Zo vertelt Van Royen over haar turbulente jeugd. „Mijn vader heeft zelfmoord gepleegd toen ik 13 was. Hij heeft nooit afscheid van me genomen. Daar ben ik jarenlang zo boos over geweest, dat ik als puber niet eens naar zijn begrafenis ben gegaan. Toen mijn moeder overleed, heb ik hem opnieuw begraven in hetzelfde graf. Ik heb mijn boek erbij gelegd en foto’s van zijn kinderen en kleinkinderen. Dat was heel emotioneel.”

https://twitter.com/KlompsmaNettie/status/1453440166450933765

Op Twitter reageren mensen teleurgesteld, omdat het alweer de laatste aflevering is van Boerderij van Dorst. Als het aan hen lag, zou het nog wel even door mogen gaan. „Ik heb genoten van alle afleveringen. Hardop lachen en soms een traantje. Nu al zin in een nieuw seizoen Raven”, zegt iemand. Een andere reactie luidt: „Konden we maar allemaal wonen op Boerderij van Dorst.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

Videoland-docu Cryptokoorts: is dat ook iets voor de totale bitcoin-leek?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.