Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 10 sep 2021

Jinek en Op1 scoren steeds minder, maar één ding valt kijkers op

Talkshows als Jinek en Op1 lijken steeds minder kijkers te scoren. In de top 25 staan de twee programma’s direct onder elkaar, op plek 12 (Jinek) en 13 (Op1). Ze scoorden respectievelijk 627.000 en 611.000 kijkers. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Khalid & Sophie: dat programma bleef steken op 362.000 kijkers. Maar toch viel er gisteren tijdens Op1 iets op.

We blijven nog even bij de kijkcijfers: in de top tien is bijna geen enkele talkshow meer te vinden. Wel goed scoorden bijvoorbeeld Mr Frank Visser Doet Uitspraak (708.000), Chateau Meiland (978.000) en Expeditie Robinson (1.080.000). Over de teleurstellende kijkcijfers van Khalid & Sophie is al langer gedoe. Na de debuutaflevering vroegen kijkers zich dan ook maar één ding af: „Waar is Fidan?”

Ad Visser met zonnebril bij Op1

Veel lijken kijkers er dus niets aan te vinden, die talkshows. Maar toch viel er één ding wel op, dat ook meteen breed werd uitgemeten op sociale media. Bij Op1 schoof namelijk een interessante gast aan, maar die was niet interessant om de woorden die uit zijn mond kwamen. Nee, juist wat hij op zijn hoofd droeg, maakte de tongen los. Ad Visser, popjournalist en voormalig presentator van Toppop, was aanwezig om te praten over 40 jaar Ahoy Rotterdam. En dat de hele tijd met zwarte glazen voor zijn ogen. Kijkers trokken al snel een vergelijking met Hugh Hefner:

Maar gelukkig heeft Visser wel een goede reden voor het ophouden van zijn bril. Hij is namelijk op zijn ‘echte’ bril gaan zitten. Dit exemplaar was de enige reservebril die hij had liggen. Op1-presentatrice Carrie ten Napel vraagt hem toch of hij de bril wil afzetten: „Misschien vinden mensen thuis het wel fijner om jou gewoon zonder bril te zien” Maar Ad Visser hoeft daar niks van te weten: „Ik kies ervoor om hem vanavond op te houden.” En dat is begrijpelijk, aangezien de beste man anders dus amper iets zou zien.

Toch stoort het kijkers behoorlijk, en ze haken er dan ook met alle irritatie op in:

Wil je de gehele uitzending van Op1 terugkijken? Dat kan hier.

Leerlingen gedwongen uit de kleren tijdens uit de hand gelopen drugscontrole op school Curaçao

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jinek en Op1 scoren steeds minder, maar één ding valt kijkers op
Sluiten