Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Jinek-kijkers zien een nieuwe favoriete talkshowgast in Herman van Veen

Jinek-kijkers van gisteravond kunnen geen genoeg krijgen van Herman van Veen. Hij schoof aan om het te hebben over zijn nieuwe boek, nieuwe muziek én zijn tour, maar zelfs als hij een gebruiksaanwijzing zou oplezen, zouden kijkers nog aan zijn lippen hangen. Ze zien hem al snel als hun nieuwe favoriete talkshowgast.

Anderhalf jaar geleden werd Van Veen namelijk 75. Dat was midden in de pandemie, dus veel te vieren was er niet. Daarom viert hij zijn 75ste verjaardag nu alsnog, als 76-jarige. Daarvoor betreedt hij weer het podium, onder het mom van ‘Dat kun je wel zien dat is hij’.

Herman van Veen bij Jinek

Bij Jinek vertelt Herman van Veen over zijn tour, nieuwe boek en nieuwe muziek. Dat laatste laat hij ook horen aan het eind van de aflevering. Maar Eva Jinek zegt over zijn tour: „De voorstelling begint op een bepaalde manier, aan het einde van de tournee is het weer anders. Het is geen statisch geheel. Eigenlijk is het een soort organisme, iets dat groeit. Is het eind heel anders dan het begin?” Herman van Veen knikt: „Ja. Het is dramaturgie, een soort dagboekconstructie. Je kunt iets doen, en door een gebeurtenis in de samenleving kan datgeen dat je doet opeens volstrekt veranderen, een dag later.” Geen optreden van Van Veen is dus hetzelfde.

In Dat kun je wel zien dat is hij kijkt hij terug op het verleden, werpt een blik op het heden en maakt een reeks voorspellingen voor de toekomst. Volgens Van Veen is de steeds veranderende voorstelling ook een manier om zichzelf fit te houden.

Richting het einde van de aflevering kruipt Van Veen ook nog achter de piano om zijn nieuwe liedje te spelen: Wat Jij Dan Ziet. Met de oh zo herkenbare stem zet hij het emotionele lied in, dat op zichzelf lijkt te slaan.

Favoriete talkshowgast

Kijkers zijn al snel laaiend enthousiast nadat ze Herman van Veen bij Jinek zagen. Vol lovende woorden trekken ze naar sociale media, waar ze niet weten hoe snel ze hem allerlei veren in het achterste moeten steken. „Een verademing”, „intens genieten”, „laat hem maar úren praten” zijn slechts enkele reacties van zijn ‘fans’.

Herman van Veen lijkt bijna een concurrent te worden van André van Duin, die enkele maanden geleden ook al veel indruk maakte op talkshow-kijkers.

Wil je Jinek terugkijken? Dat kan hier.

Hugo de Jonge vroeg MOJO om geen dansevenementen te organiseren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jinek-kijkers zien een nieuwe favoriete talkshowgast in Herman van Veen
Sluiten