Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 20 feb 2021

Twitter lyrisch over André van Duin bij Jinek: ‘Mensen houden van je’

Op 4 mei, tijdens Dodenherdenking, is André van Duin aan het woord. Tijdens zijn toespraak spreekt hij niet alleen over gevallen oorlogsslachtoffers, ook corona en homoseksualiteit krijgen een plekje. Gisteravond schoof hij aan bij Jinek, en de reacties daarop bewijzen maar weer precies hoe populair Van Duin is in ons land.

Het zal lekker wakker worden zijn voor Van Duin, vandaag. Jarig, trending op Twitter én half Nederland uit zijn of haar liefde voor je. Want op Twitter lijkt het wel alsof mensen André zien als hun eigen opa: „Spreekbuis van zachtaardig Nederland. Wat een práchtige, ontroerende titel. En zo ontzettend verdiend. We LOVE Andre van Duin.”

Elizabeth wint Heel Holland Bakt, maar kijkers zien nóg een winnaar

André van Duin: ‘Ga meestal naar de Westerkerk’

Bij Jinek vertelde Van Duin ook over zijn Dodenherdenking-gewoontes: „Ik ga meestal naar de Westerkerk, daarachter heb je het homomonument.” Als presentatrice Eva Jinek hem vraagt of dat in zijn toespraak ook aan bod komt, bevestigt hij dat. „Zeker. Dat ligt natuurlijk dicht bij mij, dus daar ga ik het wel over hebben, ja.” Ook over het coronavirus zal hij even spreken. „Nou, wel in het teken van de vrijheid natuurlijk”, vertelt Van Duin.

Daarnaast benadrukt hij dat mensen nu beperkingen hebben, maar dat het in de oorlog nog een stuk erger was. „Als je dat vergelijkt met de oorlog, wat er toen allemaal niet kon.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twitter lyrisch over André van Duin bij Jinek: ‘Mensen houden van je’
Sluiten