Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Op1-kijkers verbijsterd door ‘gevoelloze’ opmerking richting ongeneeslijk zieke Jan Rot

Zanger Jan Rot is ongeneeslijk ziek. In mei werd een grote tumor uit zijn darmen en maag gehaald. Van die operatie is hij goed hersteld, maar een nieuwe scan liet toch uitzaaiingen zien. Gisteren schoof hij aan bij Op1, mede om een Nederlandse versie van Rollercoaster van Danny Vera ter ore te brengen. Maar een opmerking die presentator Erik Dijkstra maakte net voor Rot begon, valt bij veel kijkers niet goed.

Volgens hen was Dijkstra namelijk ‘gevoelloos’ bezig. Anderen noemen het ronduit onbeschoft.

Jan Rot bij Op1

Bij Op1 vertelt Rot dat hij een boek heeft gemaakt met de, volgens hem, beste liedjes ooit. Daarvan maakte hij allerlei vertalingen, en één daarvan is Rollercoaster. Hij pakt zijn gitaar erbij, en lijkt nog iets te willen zeggen, maar presentator Erik Dijkstra onderbreekt hem. Grappend: „Begin snel, Jan, want na ons zit een live programma, dus we zitten strak op de tijd.” Hoogstwaarschijnlijk wilde Dijkstra gewoon niets missen van het liedje, maar kijkers waarderen de opmerking niet.

Maar Rot is zanger in hart en nieren, dus hij laat geen moment schieten en zet Achtbaan in. En wat blijkt: de Nederlandse versie is net zo mooi als, misschien wel mooier dan, de ‘oorspronkelijke’ versie. Ook in de studio voelt men dat: presentatoren en gasten kijken zwijgend, maar bewonderend toe. En Rot speelt geen moment gehaast, tot de laatste noot kan hij rustig zijn nummer afspelen. Presentatrice Natasja Gibbs: „We hopen nog zo veel meer van je te mogen horen, Jan.” En wat kan Rot dan nog meer zeggen dan: „Dat hoop ik ook”?

Kijkers verbaasd door opmerking Erik Dijkstra

Nu is het moment dat Rot zingt erg emotioneel en mooi, maar kijkers ervaren vanwege de opmerking van Op1-presentator Dijkstra toch een vervelende nasmaak. Sommige mensen noemen het „afgeraffeld”, anderen noemen Dijkstra „volkomen respect- en gevoelloos”. Ook pleiten sommige kijkers ervoor dat Gibbs heel Op1 maar moet overnemen.

https://twitter.com/Niekkrieg68/status/1422375352286990336

https://twitter.com/TessaDiamondAMS/status/1422306706730754049

Maar het is niet alleen de opmerking over de tijd die steekt bij Op1-kijkers. Even eerder vroeg Dijkstra namelijk aan Rot of hij hoopt dat „de verkopen toenemen”. „Gekke vraag misschien”, zei hij er nog wel bij. En volgens kijkers is dat inderdaad een heel gekke vraag. Toch zijn er genoeg mensen die het kwetsbare muziekmoment wisten te waarderen.

Wil je Op1 terugkijken? Dat kan hier.

Twitter verbaast zich over Snollebollekes-vraag aan Sifan Hassan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.