Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Van Leers eerste keer buiten sinds ziekenhuis: naar tuincentrum, waar hij liefde vond

Het leven van Fred van Leer was al nooit saai, maar de laatste weken is hij pas echt in een achtbaan van emoties terechtgekomen, al loopt hij liever door het sprookjesbos. Gisteren ging hij voor het eerst de deur weer uit.

Niet naar de appie of naar een stadspark. Nee, Fred van Leer toog gisteren naar een tuincentrum. Dat vertelde de stylist vandaag op Qmusic, in het programma van Mattie en Marieke. Het was de eerste keer dat hij weer naar buiten ging sinds zijn ziekenhuisopname, nu bijna twee weken geleden.

Leuk stel tuincentrum

„Het was heel emotioneel, ik was bang voor de reacties”, vertelt Van Leer, wiens ballen sinds deze week te koop zijn.

Maar geen spreekwoordelijke dolkstoten of gal dat naar Mr. Roekoe Roekoe werd gespuwd. Integendeel, hij voelde er alleen maar liefde. „Ik liep naar binnen en er komt een leuk stel op me af, van een jaar of dertig, en die zeggen ‘Fred, je doet het heel goed!’ Ik krijg zo veel steun en liefde van de mensen uit het land en daar verdrink ik bijna in. Dat is zo fantastisch. En de mensen die me niet leuk vinden, boeien me niet. Die raken mij niet.”

De stylist ervaart alleen maar steun. „Mensen die me aanboden om met een privéjet naar een huis te vliegen en daar zes maanden te verblijven in de luwte. Ik vind dat heel lief, maar ik moet door want ik ben een vechter. Het is heel vervelend wat me is overkomen en verdrietig, maar ik moet door.”

#TeamFred

Op social media was de afgelopen tijd #TeamFred meermaals trending. Vele harten onder Freds riem en andere steunbetuigingen werden gedeeld.

Fred ging woensdag weer aan het werk. „Schouders recht. Lipjes getuit en de rest fier omhoog en gaan”, schreef hij bij zijn post. Hij bekende eerder zichzelf iets te hebben aangedaan nadat een seksvideo was uitgelekt. Hij lag daarna twee dagen in het ziekenhuis. Hij gaat het leven weer lachend tegemoet en dat lijkt vice versa. Op Instagram post hij weer een allerhande aan typische Fred van Leer-foto’s en -filmpjes. Fred is terug en straalt minstens zo hard zo als z’n eerdergenoemde ballen. Gelukkig maar.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van Leers eerste keer buiten sinds ziekenhuis: naar tuincentrum, waar hij liefde vond
Sluiten