Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Meer coronabesmettingen (derde dag op rij), minder mensen in het ziekenhuis

Voor de derde dag op rij is het aantal nieuwe coronabesmettingen gestegen. Ondertussen nemen de ziekenhuizen minder coronapatiënten op dan de dagen ervoor.

Tussen gisterochtend en vanmorgen zijn 6109 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) had gisteren 5651 nieuwe gevallen gemeld, op woensdag 5417 en op dinsdag 4681.

Meeste coronabesmettingen in Amsterdam

In Amsterdam zijn afgelopen etmaal 423 besmettingen vastgesteld. In Rotterdam kwamen 330 gevallen aan het licht en Den Haag telde 177 positief geteste personen. Daarna volgen Utrecht (129 positieve tests) en Eindhoven (109).

In de afgelopen zeven dagen is het virus vastgesteld bij bijna 39.000 mensen. Dat is wel aanzienlijk minder dan de week ervoor, toen het aantal besmettingen steeg met ruim 56.000. Nog een week eerder kwamen er zelfs bijna 69.000 nieuwe gevallen bij.

Sinds het begin van de uitbraak is het virus bij 436.000 mensen vastgesteld. Als het tempo van het aantal positieve tests aanhoudt, kan voor het einde van de maand het half miljoenste geval in Nederland worden geregistreerd.

54 coronadoden erbij

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 54. Amsterdam registreerde dat twaalf inwoners zijn overleden aan het virus. Tussen woensdagochtend en gistermorgen waren 89 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak is het virus bij 436.000 mensen vastgesteld. Als het tempo van het aantal positieve tests aanhoudt, kan voor het einde van de maand het half miljoenste geval in Nederland worden geregistreerd.

Iets minder mensen in het ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw licht gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2181 mensen vanwege het coronavirus, twintig minder dan gisteren. Het is het laagste aantal in bijna drie weken tijd.

In de afgelopen tien dagen is het aantal opgenomen patiënten negen keer gedaald. Anderhalve week geleden behandelden de ziekenhuizen 2653 coronapatiënten. Dit betekent dat in tien dagen tijd 472 bedden zijn vrijgekomen.

De intensivecareafdelingen hebben afgelopen etmaal 32 coronapatiënten opgenomen en 18 mensen zien vertrekken. Daardoor steeg het aantal patiënten op de ic’s licht, van 595 naar 609. Ook hier is niet bekend hoeveel van de 18 zijn overleden en hoeveel terug naar een verpleegafdeling mochten.

Het aantal coronapatiënten op de ic’s schommelt nu al ruim een week rond de 600.

Lees ook: ‘Hoop doet leven’: proef in bioscoop, theater en stadion (festivals nog niet)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer coronabesmettingen (derde dag op rij), minder mensen in het ziekenhuis
Sluiten