Shazney Redan
Shazney Redan Televisie 12 nov 2020

Danny Ghosen over coronafeesten: ‘Ik vrees dat dit nog wel een tijdje zal doorgaan’

Journalist en presentator Danny Ghosen (42) is momenteel wekelijks te zien met zijn serie Danny op Straat. Hierin bezoekt hij groepen of plaatsen die normaal ‘moeilijk’ toegankelijk zijn. Metro sprak Ghosen over de uitzending van vanavond, waarin coronafeestjes centraal staan.

Illegale coronafeestjes komen de laatste tijd veel voor. Reden voor Danny Ghosen om op zoek te gaan naar de drijfveren van deze feestende jongeren. „Ik was benieuwd wie de mensen zijn en waarom zij dit doen”, vertelt Ghosen aan de telefoon. „En of zij wel rekening houden met andere mensen.”

Danny Ghosen: ‘Waar is dat feestje?’

Vooraf is het vaak niet duidelijk hoe en waar zo’n feestje is. Via-via kwam Ghosen in contact met een jongere die naar zo’n feest ging. „Van hem hoorde ik dat er via Instagram besloten groepen worden aangemaakt die feestlocaties met elkaar delen.” Ghosen wilde naar zo’n feestje toe, maar daar eenmaal aangekomen, had ook de politie van het illegale feest vernomen. „Toen ging het hele feest niet door.”

‘Doe eens even normaal’

Ghosen snapt dat mensen hun oude leven missen. „Maar dat je zo roekeloos bent en denkt ‘we feesten gewoon lekker door’, dat begrijp ik niet helemaal. De kans is groot dat je andere mensen ook besmet met het virus. Het is niet zo dat jongeren die naar zulke feesten toegaan de komende tien jaar niet meer kunnen feesten. Het is een periode waarin wij allemaal geen leuke dingen kunnen doen. Doe eens even normaal en houd nog even vol.”

Virus maakt ons leven zuur

Om te voorkomen dat er meerdere besmettingsgevallen ontstaan, hoopt de politie dat mensen die illegale feesten zien de tiplijn of Meld Misdaad Anoniem bellen. Maar of deze illegale feesten te stoppen zijn, is volgens Ghosen de vraag. „Ik vrees dat dit nog wel een tijdje zal doorgaan”, zegt hij. „Op dit moment leven wij met een virus dat ons het leven zuur maakt. Maar als wij het virus willen indammen, dan zullen we toch echt bepaalde dingen niet moeten doen.”

Danny op Straat (NTR) is vanavond om 21.05 uur te zien op NPO 2.

Bekijk hier de promo van vanavond:

Lees ook: Politie beëindigt anticoronafeest op Urk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Danny Ghosen over coronafeesten: ‘Ik vrees dat dit nog wel een tijdje zal doorgaan’
Sluiten