Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 14 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Een record! Bijna 4 miljoen kijkers voor finale The Masked Singer

Bijna vier miljoen mensen zagen gisteravond wie er nou toch in die pakken van de zebra, panter, vos en Neptunes zaten. The Masked Singer trok 3,9 miljoen kijkers en dat is voor RTL een kijkcijferrecord. Let op: dit artikel bevat spoilers.

The Masked Singer is een groot succes. Dat was het eerste seizoen ook al het geval, maar dit seizoen trok het ‘gemaskerde bal’ nog meer belangstellenden. Het aantal steeg iedere week iets; de afgelopen twee weken keken bijna 3 miljoen mensen. De finale van gisteravond trok 3,9 miljoen mensen. Een record voor een programma bij RTL 4, dat alleen in 2003 met het eerste seizoen van Idols hoger scoorde. 4,9 miljoen mensen zagen toen Jamai winnen van Jim.

Sign of the Times

Nu zagen de kijkers zanger Jan Dulles van de 3JS The Masked Singer winnen. Jan was verkleed als Neptunus en blies iedereen omver met Sign of the Times van Harry Styles. Actrice Noortje Herlaar, gehuld in het vossenpak, moest genoegen nemen met een tweede plek. De zebra (nummer 3) was Najib Amhali en Nicolette van Dam zat in het panterpak.

The Masked Singer

In The Masked Singer gaan bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan door liedjes te zingen, zonder dat iemand weet wie ze zijn. Twee panels, onder leiding van presentator Ruben Nicolai, moeten raden wie er al zingend in een bizar pak op het podium staat. Gerard Joling en Buddy Vedder wisten de meeste BN’ers te raden en werden het winnende panel. Ze versloegen daarmee het andere panel, bestaande uit Carlo Boszhard en Loretta Schrijver.

In eerdere afleveringen vielen onder anderen Willeke Alberti, Mariska Bauer, Diederik Jekel, Ernst Daniël Smid, Famke Louise en Samantha Steenwijk af. The Masked Singer is gebaseerd op een Zuid-Koreaans format.

Lees ook: Carlo Boszhard over I Can See Your Voice: ‘Hoop dat de kijker in ons gelooft’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.