Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 7 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

André van Duin krijgt belangrijke award: ‘Nog nooit van gehoord’

Eens een komiek, altijd een komiek. Toen André van Duin hoorde dat hij een belangrijke prijs had gewonnen, maakte hij een grapje.

André van Duin heeft vandaag de Media Oeuvre Award uitgereikt gekregen. Ron Brandsteder verraste hem met de prijs in het programma Tijd voor Max. De komiek en programmamaker krijgt de onderscheiding omdat hij in zijn carrière „van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap.”

https://twitter.com/OmroepMAXpers/status/1301528809238339585

Grapje Van Duin

Van Duin reageerde verrast. „Wat enig, ik had er nog nooit van gehoord”, grapte hij. De jury van de prijs noemt Van Duin een „groots volkskomiek” en „één van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden”.

Televisiepersoonlijkheid

De 73-jarige André van Duin maakte vanaf de jaren zestig naam als komiek in het theater en op televisie. Hij presenteerde onder meer Te land ter zee en in de lucht, was vaste gast in de quiz Wie ben ik? en presenteerde op de radio de Dik Voormekaar Show. Ook speelde Van Duin, geboren als Adrianus Marinus Kloot tijdens zijn carrière in verschillende speelfilms en maakte hij muziek. Zijn achternaam ‘Kloot’ veranderde hij eerst nog in ‘Kyvon’ en toen hij in de jaren zestig van de vorige eeuw begon met solliciteren, begon hij zijn pseudoniem te gebruiken. André van Duin was geboren,

https://twitter.com/rallyjef/status/1276251780750487553

 

 

De Media Oeuvre Award, een initiatief van Spreekbuis.nl, dat wekelijks ook podcasts voor Metro uitzoekt op thema, zoals moord, is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een invloedrijke mediaprofessional. Vorig jaar werd de award gewonnen door Jan Slagter, baas van omroep MAX.

Fan

Tot ergens in 2014 werden regelmatig liedjes en items van Van Duin gepost door een groot fan, zoals het nu niet toepasselijke ‘Ik heb m’n dag niet’.

Lees hier over de memorabele uitzending van DWDD waarin Van Duin velen aan het huilen kreeg (ook Matthijs’ ogen glinsterden)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.