Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 14 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

538-dj Wietze de Jager: ‘Dit zou eigenlijk pas maandag bekend worden’

Het lijkt erop dat Radio 538-dj Wietze de Jager zijn mond heeft voorbijgepraat tijdens de ochtendshow vanochtend. Tijdens de ochtendshow begint Klaas van der Eerder opeens over een contract: „Wietze heeft een contract binnengesleept.” Waarop De Jager antwoordt: „Gisteren getekend, ik mag dus nog blijven.” Daarna zegt hij snel dat het nieuws eigenlijk maandag pas bekend zou worden.

„Gisteren mijn handtekening eronder gezet, wel op anderhalve meter afstand natuurlijk. Het potlood zat aan een stok”, grapt de 538-dj. Peter Heerschop was vooral benieuwd hoe het nieuwe contract dan in elkaar zit én voor hoelang De Jager nu heeft getekend. Terwijl de dj daar antwoord op geeft, beseft hij zijn fout: „Ik teken voor drie jaar en ik bedenk nu, op dit moment, dat ze dit maandag pas bekend zouden maken.” Gelukkig weet Heerschop er nog iets grappigs van te maken: „Dan wachten we toch tot maandag.”

Weekend Wietze

Wietze de Jager is elke vrijdag te horen op 538, tussen 18.00 en 21.00 tijdens zijn show Weekend Wietze. Dit programma maakt hij meestal met sidekicks Klaas van der Eerden en Chris Bergström. Bergström, die van de heren de bijnaam ‘de onbekendste sidekick van Nederland’ heeft gekregen, is vanwege een ziekenhuisopname tijdelijk niet te horen.

De ochtendshow wordt eigenlijk gepresenteerd door Frank Dane, samen met zijn sidekicks Jelte van der Goot, Hannelore Zwitserlood, Jelmer Gussinklo en sinds kort nieuwslezer Roelof Hemmen (die na vijftien jaar de rol overnam van Henk Blok).

Vanwege de zomervakantie nam Wietze de Jager het stokje tijdelijk over van Frank Dane.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
538-dj Wietze de Jager: ‘Dit zou eigenlijk pas maandag bekend worden’
Sluiten