Rotterdam

Rotterdamse jetset hapt haring

Rotterdamse jetset hapt haring FOTO: VINCENT MENTZEL

Foto van 'Tara Lewis'

21 JUN 2018

Metro doet verslag van de chicste haringparty van het jaar in de binnentuin van Bilderberg Parkhotel.

Bij binnenkomst kan nog net het staartje van de speech van directeur Erik de Wit mee worden gepakt. Gelukkig wil Frans Weisglas de rest van het ontbrekende verhaal wel invullen: ,,Hij heeft álle sponsoren genoemd en het over het weer gehad.”

Nachtburgemeester

Het ex-VVD-kamerlid is in gezelschap van voormalig staffotograaf van NRC Handelsblad Vincent Mentzel. Die maakt, hoe kan het ook anders, net een foto van nachtburgemeester Jules Deelder die de eerste haring krijgt aangeboden.

Symfonieën

Journalist Maikel Coomans onderbreekt het gesprek: ,,Dààg meneer Weisglas, ik zag u wel zitten hoor zaterdag!” Beide heren waren aanwezig bij het jubileumconcert van het Rotterdams Philharmonisch, zo blijkt. Nadat de symfonieën van die avond besproken zijn, gaan Mentzel en Weisglas op zoek naar een haring.

Knappe obers

De binnentuin van het hotel is vandaag het domein van de Rotterdamse jetset, om samen genoeglijk champagne te nippen en Hollandse Nieuwe van Schmidt Zeevis te happen. Dat dit niet zomaar een haringfuif is, blijkt uit de vernuftige grijpers om de haringstaart, om vieze vingers te voorkomen. Echt charmant een haring naar binnen laten glijden is desondanks nog niet makkelijk, met stukken ui die in je gezicht vallen. Gelukkig zijn er oesters met grapefruit en schuim van passievrucht en octopus van de Big Green Egg met safraanrisotto, geserveerd door opvallend knappe obers.

Speedy J

RTV-Rijnmond journalist Jack Kerklaan probeert inmiddels indruk te maken op mijn introducee met zijn historische kennis van gin. Helaas voor hem blijkt de dame in kwestie een in Oxford werkzame historicus, die gehakt maakt van zijn theorie. Naast ons is Hans Kleinjan, tandarts, kunstenaar en verzamelaar bezig met het bewerken van het ingepakte vaatje haring dat zal worden uitgereikt op de borrel aan een Rotterdammer die veel voor de stad heeft betekend. ,,De ton is beschilderd met een haai die in zijn eigen staart bijt”, legt Kleinjan, nippend aan een glas witte wijn, uit. Hij is onderdeel van het collectief AAAFresh123, dat het kunstwerk heeft gemaakt. De gelukkige ontvanger van het werk is Jochem Paap (Speedy J).

Wethouderstrijd

Ex-raadslid Leo Bruijn vertrouwt ondertussen aan de lezers toe dat hij heeft gesolliciteerd als wethouder wonen, al is het mogelijk dat hij concurrentie krijgt van ex-wethouder Hamid Karakus. Mocht er nog een wethouder voor cultuur nodig zijn, Melle Daamen is sinds april geen directeur meer van Theater Rotterdam, dus hij zoekt nog een nieuwe uitdaging. Hij is met Pepijn Kuyper (directeur LantarenVenster) onderweg naar het afscheid van IFFR-directeur Janneke Staarink een haring komen eten.

Laatkomers

Terwijl de borrel tegen het einde loopt komen uitgever Michiel Houdijk van Trichis, Joost Prins van het Industriegebouw en ontwikkelaar Vincent Taapken binnen. Houdijk: ,,We zijn wat later want we hebben eerst een Mexicaans drankje genuttigd bij Alfredo’s.” De heren hebben gesproken over het Industriegebouw. ,,Waarom lukt het een ondernemer met visie wel en de gemeente niet om van zo’n verzamelgebouw een succes te maken?”

Lokaal succes

Het onderonsje heeft er wel voor gezorgd dat álle haring op is en de heren alleen een toetje meepikken. Ook oud-burgemeester Ivo Opstelten lijkt achter het net te vissen, maar voor zó’n speciale gast toveren de gastvrouwen nog snel een haring tevoorschijn. Ook Peter Bonthuis, voorzitter van de Nederlandse Boksbond komt op het nippertje nog even binnen. ,,Ik ben nét terug uit Bulgarije waar Nouchka Fontijn gisteren Europees Kampioen is geworden.” En met dit lokale succes als afsluiter komt een einde aan een geslaagde fuif, al gaat een deel van de genodigden nog even afpilsen bij de haringparty van Melief Bender.


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Verlengde A16 moet Rotterdam beter bereikbaar maken

Minister Cora van Nieuwenhuis en wethouder Kurvers bij de start van de aanleg van de A16 Rotterdam. Foto: Linda de Rooij

Foto van ''

1 UUR

Tussen de A13 en de A16 legt Rijkswaterstaat de komende jaren een nieuw stuk snelweg aan: de A16 Rotterdam. Het nieuwe deel van de A16 moet in 2024 klaar zijn en zorgen voor minder files aan de noordkant van de stad.

Beter doorrijden


Op naar een CO2-neutraal Rotterdam

Foto van ''

1 UUR

Nog 31 jaar, dan moet Rotterdam CO2-neutraal zijn. Dat lijkt ver weg, maar zowel voor als achter de schermen werken gemeente, bedrijven en bewoners al hard aan plannen om die doelstelling te realiseren. Voor Rotterdam schuilt een deel van de oplossing in overtollige warmte uit de haven.

Betaalbaar voor iedereen


Rotterdamse zelfbouwers schitteren op tv

Foto: Maartje Brockbernd

Foto van ''

2 UUR

In het nieuwe klusprogramma van RTL 4 ‘Zelfbouwers Rotterdam’ volgt de camera zes koppels bij het bouwen van hun droomhuis in een voormalig schoolgebouw in de

Rotterdamse Afrikaanderwijk.


Pannenkoeken bakken voor eenzame ouderen

Foto van ''

2 UUR

Deze vrijdag is misschien wel de lekkerste dag van het jaar: Nationale Pannenkoekdag. Verspreid over acht Rotterdamse kinderboerderijen bakken kinderen dan massaal pannenkoeken voor ouderen uit de wijk.

Pannenkoekles


Bijna 9.000 bezoekers voor Woonbeurs Rotterdam

Foto: Tom Croes

Foto van ''

19 MRT 2019

Ondanks het regenachtige weer bezochten afgelopen weekend alsnog zo’n 9.000 bezoekers de Woonbeurs Rotterdam. Wat meehielp, was het actuele woningaanbod. En dat Rotterdam de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Veel online belangstelling


Leger des Heils zoekt mooie stappers

Foto van ''

19 MRT 2019

Vanaf vandaag kun je in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, je herdraagbare schoenen doneren. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare ‘nieuwe’ schoenen. De ReShare Store in Rotterdam is te vinden aan de Zwart Janstraat 33.

Kleine prijs


SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

18 MRT 2019

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

18 MRT 2019

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk