Metro
Metro Nieuws 21 jun 2018 / 11:57 uur

Ontsnapte leeuwin in België doodgeschoten

Een leeuwin die in dierenpark Planckendael in het Belgische Mechelen was ontsnapt, is doodgeschoten. De dierenarts en politie hebben haar tot twee keer toe zonder succes proberen te verdoven en besloten het beest daarna te doden.

Volgens het dierenpark is nooit een bezoeker of personeelslid van de dierentuin in gevaar geweest. Wel leidde de ontsnapping van de leeuw tot flinke ongemakken, zo is te lezen op Twitter. Een school had bijvoorbeeld net een uitje geboekt naar Planckendael, maar de leerlingen zaten uren opgesloten in het souvenirwinkeltje.

Agressief

Het is nog niet bekend waarom er is besloten om het dier dood te schieten, zo vertelt woordvoerder Ilse Segers van de dierentuin aan VTM Nieuws. „Mogelijk werd het dier agressief na twee mislukte verdovingspogingen", oppert ze.

Desondanks leidt het doden van het dier tot veel verontwaardiging op sociale media. Veel mensen vinden het schandalig dat men heeft besloten om de leeuwin neer te schieten.

https://twitter.com/JHellinx/status/1009744758204456960

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontsnapte leeuwin in België doodgeschoten
Sluiten