Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Reizen 13 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Stapelbedden in vliegtuigen? Ze komen eraan, maar niet zonder een prijskaartje

Proberen te slapen in een vliegtuig kan een probleem zijn voor wie in de economy class zit, omdat liggende stoelen meestal gereserveerd zijn voor wie zich business- of first class kan veroorloven. Zijn stapelbedden een oplossing om meer mensen te laten slapen op een (lange) vlucht?

Déze luchtvaartmaatschappij brengt voor het eerst heuse stapelbedden naar de economy class en je kunt ze eerder reserveren dan je denkt.

Stapelbedden in een vliegtuig

Na het testen van het ‘Skynest’-concept, onthulde Air New Zealand dat de stapelbedden zullen debuteren in september 2024 als onderdeel van de verbouwing van een aantal huidige vliegtuigen. Maar als je denkt dat je een volle acht uur de ogen kunt sluiten, dan heb je het mis (tenzij je een dubbele ‘sessie’ koopt, natuurlijk).

De stapelbedden zullen een doorbraak betekenen als de allereerste slaapcabines in de lucht. Er zijn er dan zes beschikbaar voor passagiers in de economy class voor langeafstandsvluchten. „Skynest is echt ontstaan uit ons onderzoek dat ons vertelde dat slaap essentieel is voor de klantervaring,” vertelde Leanne Geraghty, chief customer and sales officer bij Air New Zealand, aan Washington Post.

Fikse prijs bovenop vliegticket

De zes stapelbedden zullen worden geplaatst tussen de economy– en premium economy-cabines op bepaalde langeafstandsroutes, waaronder de 17 uur durende rechtstreekse verbinding tussen New York en Auckland, die tot de langste vluchten ter wereld behoort.

Passagiers kunnen vooraf een plaats in de pod reserveren voor 400 tot 600 Nieuw-Zeelandse dollar (omgerekend zo’n 227 tot 340 euro) voor een blok van vier uur. Die prijs komt bovenop de normale ticketprijs. Het cabinepersoneel verschoont het beddengoed in de pod na elk gebruik, dat dan weer wel. En mocht je er benieuwd naar zijn: er zouden ook veiligheidsgordels zijn om ervoor te zorgen dat de bedden voldoen aan de veiligheidsprotocollen.

Dit trucje zorgt ervoor dat je oren geen pijn doen tijdens het vliegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.